کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دکتر میرهاشم موسوی در جلسه با اعضای دبیرخانه پیگیری سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی:

برنامه‌های عملیاتی سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی باید با نگاه فرابخشی طراحی شود

2 مرداد 1401 ساعت 10:17

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی گفت: سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، با نگاه موسع و مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی طراحی و ابلاغ شده است و همین نگاه موسع و فرابخشی نیز باید در طراحی برنامه‌های عملیاتی مورد توجه قرار گیرد.


به گزارش صدای بانک از روابط‌ عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، دکتر میرهاشم موسوی در جلسه‌ای با اعضای دبیرخانه دائمی پیگیری سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری که در این سازمان تشکیل شده است، اظهار داشت: در سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری علاوه بر آنکه چالش‌های کلیدی نظام رفاه و تأمین‌اجتماعی کشور به بهترین وجه شناسایی و نقطه‌زنی شده، بهترین الگو برای غلبه برچالش‌ها نیز مورد اشاره قرار گرفته است. وظیفه ما در سازمان تأمین‌اجتماعی به عنوان یکی از اجزای مهم نظام رفاه و تأمین‌اجتماعی کشور این است که اقدامات و برنامه‌های تحولی سازمان را به اقتضای این سیاست‌ها تنظیم کنیم.
دکتر موسوی گفت: سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی وجه تمایزی نسبت به سایر سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری دارد و در این سیاست‌ها به روشنی بر تهیه برنامه‌های عملیاتی در بازه زمانی مشخصی تأکید شده است که قطعاً در مبادی ذی‌ربط مورد توجه قرار می‌گیرد. آنچه ما در سازمان تأمین‌اجتماعی برای تحقق نظام تأمین‌اجتماعی مطلوب به دنبال آن بودیم، در این سیاست‌ها بیان شده است و باید برای عملیاتی‌سازی این سیاست‌ها از تمامی ظرفیت‌ها به نحو مطلوب استفاده شود. اولویت اول و برنامه در دست اجرای ما در حال‌حاضر تهیه اسناد پشتیبان ناظر بر اجرایی شدن این سیاست‌ها است.
مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری با نگاه موسع و مبتنی بر اصول متعدد قانون اساسی ابلاغ شده است و همین نگاه موسع نیز باید در طراحی برنامه‌های عملیاتی مورد توجه قرار گیرد و نگاه فرابخشی را در طراحی برنامه‌های عملیاتی باید همواره مورد توجه قرار دهیم. موضوع تأمین‌اجتماعی را می‌توان به صورت دووجهی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد. این دو وجه را می‌توانیم وجوه مادی و معنوی یا وجوه عینی و ذهنی بنامیم که باید در تمامی اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد و هر دو جنبه مادی و معنوی را به اقتضای شرایط، به درستی تبیین کنیم و برنامه‌های عملیاتی نیز ناظر بر ارتقای هر دو وجه باشد.
دکتر موسوی افزود: موضوع دیگری که باید در برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد، گفتمان‌سازی درباره این سیاست‌هاست.  علاوه بر طراحی و تدوین احکام و برنامه‌های دائمی برای عملیاتی‌سازی این سیاست‌ها، سازوکار اجرایی مؤثری نیز باید برای پیشبرد سیاست‌ها و گفتمان‌سازی در این زمینه طراحی شود و آینده‌نگری درباره سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی باید به‌عنوان یک اصل مورد توجه قرار گیرد.
اعضای دبیرخانه پیگیری سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی مقام معظم رهبری نیز در این جلسه به بیان گزارشی از اقدامات صورت گرفته در سازمان تأمین‌اجتماعی برای عملیاتی‌سازی این سیاست‌ها و طراحی برنامه‌ها و ارائه نظرات کارشناسی مرتبط با حوزه تأمین‌اجتماعی به مبادی ذی‌ربط پرداختند.
صمدالله فیروزی، مشاور مدیرعامل و مسئول دبیرخانه پیگیری سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی مقام معظم رهبری گفت: نظرات کارشناسی حوزه‌های مختلف سازمان تأمین‌اجتماعی را برای طراحی برنامه عملیاتی سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی دریافت کرده‌ایم و در درون سازمان و همچنین در مشورت و همکاری با تمامی صاحب‌نظران کشور درحال طراحی برنامه عملیاتی پیشنهادی سازمان تأمین‌اجتماعی هستیم که در آینده نزدیک نهایی می‌شود و به وزارت متبوع و سایر نهادهای ذیربط ارسال می‌شود.
علی‌جعفر دهکردی، رئیس موسسه عالی پژوهش تأمین‌اجتماعی نیز در این جلسه گفت: طراحی برنامه عملیاتی سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری باید با جامع‌نگری و توجه به تمامی ابعاد این سیاست‌ها انجام شود و طراحی برنامه‌ها برای پیاده‌سازی سیاست‌ها باید برگزفته از الگوی اسلامی ایرانی باشد.
وی افزود: سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی اقدامی در راستای تشکیل تمدن نوین اسلامی است. برای طراحی برنامه عملیاتی این سیاست‌ها 74 طرح پژوهشی در 14 محور احصاء و به دانشگاه‌های سراسر کشور و همچنین حوزه علمیه قم ارسال شده است. فراخوان مقاله در 30 محور مرتبط با سیاست‌ها صادر شده است و فصلنامه تأمین‌اجتماعی ویژه‌نامه‌ای درباره این سیاست‌ها منتشر خواهد کرد.
فرشید یزدانی، عضو دبیرخانه سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی در این جلسه گفت: راهبرد اصولی سازمان تأمین‌اجتماعی این است که با نگاه کلان و موسع نسبت به سیاست‌های ابلاغی تأمین‌اجتماعی، فرآیند مشخصی برای ارتباط نظام تأمین‌اجتماعی با سایر حوزه‌های مرتبط با رفاه اجتماعی از قبیل حوزه آموزش، مسکن، اشتغالزایی و... ایجاد شود. پیشنهاد عملیاتی سازمان تأمین‌اجتماعی در زمینه سیاست‌های ابلاغی براساس امکانات و اولویت‌ها طراحی می‌شود و از تجربیات کشورهای مختلف نیز در حوزه رفاه و تأمین‌اجتماعی استفاده خواهد شد.


کد مطلب: 13227

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/13227/برنامه-های-عملیاتی-سیاست-های-کلی-تأمین-اجتماعی-باید-نگاه-فرابخشی-طراحی-شود

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com