کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل کارگزاری جدیدالتاسیس پویان مطرح کرد؛

پایان وقفه ۱۳ ساله برای مجوز فعالیت کارگزاری‌های جدید

25 مهر 1401 ساعت 11:46

صدور مجوزهای تاسیس و فعالیت شرکت‌های کارگزاری جدید نقطه عطفی در بازار سرمایه کشور است. این امر، ورود منابع و افراد جدید با ایده‌های نو و خلاقانه به صنعت کارگزاری را به همراه دارد که به پویایی این صنعت و در نهایت بازار سرمایه کمک شایانی می‌کند.


به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مدیرعامل کارگزاری جدیدالتاسیس پویان طی مصاحبه ای با بیان اینکه آخرین مجوز صادر شده برای شرکت‌های کارگزاری مربوط به سال ۱۳۸۸ بوده، اظهار کرد: پس از گذر ۱۳ سال یک شرکت کارگزاری جدید به جمع نهادهای مالی افزوده شده است.
محمدعلی شریفی‌نیا ادامه داد: شرایط بازار سرمایه و حجم فعالیت در این بازار طی مدت ۱۳ سال اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است؛ بنابراین، ورود نهادهای مالی با ایده‌های نو و نیروی انسانی متخصص و ماهر یک ضرورت برای این بازار به‌شمار می‌رود. از طرف دیگر، شفاف شدن روند فرایندها در بازار سرمایه، به فعالان بازار انگیزه بیشتری برای مشارکت می‌دهد.
او با اشاره به ۱۰۸ کارگزاری که تا پیش از کارگزاری جدیدالتاسیس در بازار سرمایه مشغول به فعالیت بودند، تصریح کرد: مروری بر عملکرد شرکت‎های کارگزاری‌ نشان می‌دهد که در عمل حدود ۲۰ درصد از کارگزاری‌ها عمده فعالیت را بر عهده دارند، بنابراین، صدور مجوزهای جدید برای شرکت‌های کارگزاری موجود نقطه‌عطفی به‌شمار می‌رود تا آنها نیز به شیوه پویا و موثرتری به ارائه خدمات بپردازند.
مدیرعامل کارگزاری پویان، تکامل صنعت کارگزاری در شرایط فعلی را یک ضرورت خواند و افزود: شرکت‌های کارگزاری‌ با توجه به ماهیت وجودی‌شان در راس بازار سرمایه قرار دارند؛ بنابراین، توسعه و تکامل در این صنعت، رشد و پیشرفت بازار سرمایه را به همراه دارد و این صنعت با ابزارها و خدمات نوین و فرایندهای نوآورانه‌ای که می‌تواند ایجاد کند قادر است بستری را فراهم کند تا هر کس سهم خود از بازار را به دست بیاورد.
به گفته این فعالان بازار سرمایه، بازار سرمایه به واسطه سهام عدالت بزرگ تر شده و چالش‌های آن نیز افزایش یافته است. اگرچه بزرگ شدن بازار سبب شده برخی شرکت‌ها ملزم به شفاف سازی شوند، از سوی دیگر، گسترش ابعاد بازار از هر دو منظر سهامداری و تعداد شرکت‌ها صورت گرفته است. این جریان فرصت مناسبی را برای نهادهای مالی از جمله شرکت‌های کارگزاری ایجاد می‌کند تا خدمات مالی نوآورانه و نوین خود را در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دهند.
او خاطرنشان کرد: شرکت‌های کارگزاری می‌توانند از طریق ایجاد مکانیزم‌های متنوع و متفاوت، سواد مالی و فرهنگ سهامداری را به افراد مختلف آموزش دهند. این اقدام از چند رویکرد می‌تواند مفید واقع شود، زیرا در کنار افزایش درآمد این دست از نهادهای مالی، مردم نیز فرهنگ و نحوه سهامداری را آموزش می‌بینند و در آن صورت می‌توان انتظار سرمایه‌گذاری (مستقیم و غیرمستقیم) بلندمدت و آگاهانه را از مردم در بازار سرمایه داشت.
شریفی‌نیا اذعان کرد: توسعه کمی شرکت‌های کارگزاری، ایجادکننده فضای رقابتی جذاب در این صنعت است تا ضمن درهم شکستن انحصار، محرک نوآوری‌های جدید در حوزه فناوری اطلاعات، مارکتکینگ و برندینگ شود. توجه به این نکته ضروری است که توسعه کمی و تعدادی نهادهای مالی باید با آینده‌نگری و متناسب با وسعت و عمق بازار صورت بگیرد.

 


کد مطلب: 14895

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/14895/پایان-وقفه-۱۳-ساله-مجوز-فعالیت-کارگزاری-های-جدید

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com