کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صفر تا صد ثبت شرکت

7 آذر 1401 ساعت 15:51

یکی از مراحل مهم راه‌اندازی یک کسب و کار، ثبت شرکت است که افراد باید برای آن برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند؛ زیرا این امر، به رسمی شدن فعالیت تجاری کمک شایانی می‌کند و باعث سهولت در مراودات و همکاری با سایر شرکت‌ها می‌شود. افراد برای توسعه کسب و کار و افزایش درآمد باید شرکت خود را به ثبت برسانند تا از مزایای آن بهره‌مند شوند. در این مقاله به بررسی ثبت شرکت و مزایای آن می‌پردازیم.


ثبت شرکت چیست؟
ثبت شرکت، قراردادی تجاری بین افراد حقیقی و حقوقی است که بر اساس آن، امکان اشتغال در محدوده فعالیت خاص را به دست می‌آورند. این قرارداد، بر اساس ماده ۱۹۵ قانون تجارت برابر با قانون ثبت اسناد، اجباری است.
مزایای ثبت شرکت
مزایای ثبت شرکت به شرح زیر است:

انواع شرکت‌ها
شرکت‌ها انواع مختلفی دارند که نحوه ثبت آن‌ها متفاوت است. افراد می‌توانند با مشاوره ثبت شرکت، از جزئیات ثبت هرکدام از آن‌ها آگاه شوند تا روند کار آن‌ها آسان‌تر طی شود و در آینده برای شرکتشان مشکلی رخ ندهد.
شرکت‌های سهامی
شرکت‌های تجاری در ایران شامل موارد زیر هستند:
شرکت‌های سهامی
شرکت‌های سهامی به دو نوع عام و خاص تقسیم می‌شوند. شرکت سهامی عام، شرکتی است که موسسین آن قسمتی از سرمایه را از طریق فروش سهام به مردم تامین می‌کنند. شرکت سهامی خاص، شرکتی است که تمام سرمایه آن هنگام تاسیس توسط موسسین تامین شده است.
برای ثبت این نوع شرکت، باید حداقل سه نفر به عنوان اعضای اصلی معرفی و در چهارچوب یک شرکت بازرگانی فعالیت خود را آغاز کنند. استفاده از عبارت «سهامی عام» برای شرکت‌های سهامی عام و «سهامی خاص» برای شرکت‌های سهامی خاص ضروری است.
شرکت تضامنی
بر اساس ماده ۱۱۶ قانون تجارت، شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت نام مخصوص، برای انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی، تشکیل می‌گردد. اگر دارایی شرکت برای پرداخت قروض خود کافی نباشد، هر یک از اعضا موظف به پرداخت این قروض هستند.
در نام شرکت باید عبارت «شرکت تضامنی» و حداقل نام یکی از شرکا ذکر شود. اگر نام همه اعضای شرکت قید نگردد، از عباراتی مانند «و شرکا» یا  «و برادران» استفاده شود.
شرکت با مسئولیت محدود
این شرکت بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل می‌گردد. هر کدام از شرکا، بدون تقسیم سرمایه به سهام، فقط به میزان سرمایه خود در برابر قروض و تعهدات شرکت مسئولیت دارند. 
در نام این شرکت، حتما باید عبارت «مسئولیت محدود» ذکر شود و نام شرکا نباید در آن قید گردد.
شرکت مختلط سهامی
این شرکت، تحت اسم مخصوص بین یک یا چند شریک ضامن با یک یا چند سهام‌دار تشکیل می‌شود. مسئولیت شرکای ضامن تضمنی، نامحدود و شخصی است و سهام‌داران به میزان اسمی سهامی که در شرکت دارند، در برابر شرکت مسئول هستند.
در نام شرکت باید عبارت «مختلط» و نام یکی از شرکای ضامن ذکر گردد.
شرکت مختلط غیر سهامی
این شرکت برای امور تجاری، تحت اسم مخصوص بین یک یا چند شریک ضامن با یک یا چند شریک با مسئولیت محدود، تشکیل می‌گردد. مسئولیت شرکای ضامن، تضمنی، نامحدود و شخصی است ولی شرکای با مسئولیت محدود، به میزان سرمایه خود در امور شرکت مسئول هستند.
در نام شرکت باید عبارت «مختلط» و نام یکی از شرکای ضامن ذکر گردد.
شرکت نسبی
این شرکت برای انجام امور تجاری، تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می‌گردد و مسئولیت هر کدام از شرکا به میزان سرمایه‌ای است که در شرکت دارند. در نام این شرکت باید عبارت «شرکت نسبی» و حداقل نام یکی از شرکا ذکر شود؛ اگر نام همه اعضای شرکت قید نگردد از عباراتی مانند  «و شرکا» یا  «و برادران» استفاده کرد.
شرکت تعاونی
شرکت تعاونی بین اشخاص حقیقی و به منظور فعالیت در امور تولید، توزیع و در جهت اهداف مصرح در قانون بخش تعاونی تشکیل می‌گردد. هدف اصلی این شرکت، کمک به بهبود وضع اقتصادی و رفاه شرکا و تامین نیازمندی‌های مخصوص آن‌ها است. این شرکت‌ها در مواقعی تشکیل می‌شوند که شرایط اقتصادی آشفته و به علت گرانی، قدرت خرید مردم کمتر شده باشد؛ به همین علت برای ارائه خدمات و تولید و امکانات، اقشار کم‌درآمد را تحت پوشش خود قرار می‌دهند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت‌ها
مدارک مورد نیاز برای تاسیس هر شرکت متفاوت است؛ اما مدارک زیر به صورت کلی برای ثبت هر شرکتی لازم است: مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت
مراحل ثبت شرکت به شرح زیر است: ویژگی‌های عمومی نام شرکت‌ها
ویژگی های اختصاصی برای نام هر شرکت را بیان کردیم؛ اما به صورت کلی نام‌های انتخاب شده باید شرایط زیر را داشته باشند:


کد مطلب: 16079

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/16079/صفر-صد-ثبت-شرکت

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com