در دنیای امروزی که تکنولوژی و فناوری حرف اول را می زنند، باید مهارت ها و توانایی هایمان را به روز نگه داریم تا در آینده به لحاظ شغلی و مالی دچار مشکل نشویم. در ادامه به 10 مورد از پر درآمد ترین شغل های فناوری می پردازیم.
برترین و پردرآمدترین مشاغل فناوری
16 دی 1401 ساعت 5:48
در دنیای امروزی که تکنولوژی و فناوری حرف اول را می زنند، باید مهارت ها و توانایی هایمان را به روز نگه داریم تا در آینده به لحاظ شغلی و مالی دچار مشکل نشویم. در ادامه به 10 مورد از پر درآمد ترین شغل های فناوری می پردازیم.
با ده تا از شغل های پر درآمد حوزه IT و فناوری همراه شوید.
1. مدیر تولید
دهمین شغل پر درآمد در فناوری در سال 2022 مدیران تولید هستند که بر فرآیند تولید محصولات نظارت دارند.
در لیست ده تایی شغل های پر درآمد حوزه فناوری، اسم مدیر تولید یا همان مدیر محصول نیز قرار دارد. مدیر تولید فردی است که پارامترهایی را برای محصول و تیم مهندسی ساخت تعیین و روند تولید محصول را از طراحی تا ساخت را رهبری می کند.
برخی از مهارت هایی که یک مدیر تولید باید داشته باشد:
-درک قوی و درست از مفهوم مدیریت چرخه عمر محصول یا همان (PLM)
-آشنایی با ابزارهای مدیریت محصول مانند PivotalTracker، JIRA و Asana
-قوه تحلیل قوی و بالا
-توانایی منحصر به فرد در مدیریت زمان
مدیران تولید مسئول ارائه یک برنامه عملیاتی هستند که باعث دسترسی به اهداف استراتژیک و تاکتیکی، ایجاد سبد محصول، مدیریت و اجرای فعالیت های بازاریابی و کمک به استراتژی محصول و چشم انداز آن بشود.
2. مهندس هوش مصنوعی (AI)
مهندسین هوش مصنوعی جایگاه نهم در لیست پردرآمدترین مشاغل سال 2022 را دارند. این افراد باید در زمینه های ریاضی، مهندسی، برنامه نویسی و فیزیک مهارت داشته باشند.
مهندسان هوش مصنوعی به روی توسعه و مدیریت ابتکارات هوش مصنوعی در یک سازمان نظارت می کنند. یک مهندس هوش مصنوعی باید دانش عمیقی در ریاضیات و آمار داشته باشد. همچنین توانایی های زیر را نیز لازم دارد:
-به زبان های قوی و اصلی برنامه نویسی مثل پایتون، R و Torch مسلط باشد
-از نحوه عملکرد تکنولوژی هایی مثل TensorFlow و مشابه آن آگاه و مسلط باشد
-تسلط و دانش دقیقی درباره تکنولوژی های حوزه هوش مصنوعی از جمله یادگیری -ماشینی، شبکه های عصبی و یادگیری عمیق داشته باشد
3. توسعه دهنده Full Stack
برنامه نویس فول استک هشتمین شغل پر درآمد سال 2022 است که به طراحی وبسایت و نرم افزار می پردازد.
امروزه بیشتر از 23 میلیون توسعه دهنده در سراسر جهان فعالیت می کنند که این رقم تا سال 2023 به بیش از 27 میلیون می رسد. بنابراین می توان گفت تقاضا برای این شغل بیشتر خواهد شد و درآمدشان افزایش می یابد.
تعریف دقیقی از دولوپرهای Full Stack نمی توان گفت. اما این افراد در هر دو بخش توسعه front end و back end متبحر هستند و در تمامی بخش های کانسپت تا تولید توانایی و مهارت دارند. برخی از مهارت هایی که یک توسعه دهنده full stack باید بلد باشد:
-دارای دانش در زمینه تکنولوژیهای MongoBD، Express.js، AngularJS و Node.js
-چگونگی طراحی و توسعه API
-کد نویسی و اسکریپت نویسی
-اصول توسعه وب
-مبانی و اصول تکنولوژی های دیتابیس
توسعه دهنده فول استک مسئول طراحی و ساخت API ها با استفاده از تکنولوژی MEAN استک است. همچنین باید از استانداردها و عملکرد درست اپلیکیشن ها و کدهایی که نوشته اطمینان یابد.
4. طراح cloud
معماران یا طراحان ابری در جایگاه هفتم لیست پر درآمدها قرار می گیرند. این افراد باید در زمینه فضای ابری متخصص باشند.
احتمالاً با فضای ابری آشنا هستید یا به اسم آن برخورده اید. جالب است بدانید تعدادی طراح یا آرکیتکت cloud وجود دارند که استقرار و نظارت بر استراتژی کامپیوتری cloud سازمانی که در آن کار می کنند را انجام می دهند. برخی از مهارت هایی که طراح فضای ابری نیاز دارد:
-درک کامل از معماری برنامه های ابری
-آشنایی با خدمات وب آمازون (AWS)، پلتفرم ابری Azure یا Google
-مهارت ارتباطی خوب و قوی
طراح cloud مسئولیت توسعه معماری ابری، توسعه استراتژی ابری، هماهنگی اجرا و استقرار آن را بر عهده دارد. همچنین اطمینان حاصل کند که معماری برنامه و استقرار در محیط ابری به درستی انجام می شود.
5. مهندس DevOps
مهندسان دواپس وظیفه توسعه نرم افزار و عملیات فناوری اطلاعات را دارند و ششمین شغل درآمد دار در سال 2022 است.
به فردی که در تیم توسعه در عملیات استقرار و شبکه شرکت می کند یا از تیم عملیاتی که روی توسعه برنامه کار می کند مهندس DevOps می گویند. برخی از مهارت های مورد نیاز یک مهندس DevOps عبارتند از:
-کد نویسی و اسکریپت نویسی
-آشنایی با استقرار و عملیات شبکه با ابزارهای DevOpsDevOps مانند Git و Jenkins
-دارای دانش مدیریت سیستم Linux و Unix
مهندس DevOps مسئول طراحی و نگهداری یک زیرساخت مستقر، یکپارچه سازی سرویس های ابری به منظور خودکار سازی فرآیندها یا اسکریپتنویسی پوسته در PHP/Python و Ruby باشد.
6. مهندس بلاکچین
مهندسان بلاکچین که پنجمین درآمد برتر در سال 2022 را دارند، باید با رمز ارزها و دنیای زنجیره ای آن آشنا باشند.
یک مهندس بلاکچین در توسعه و پیاده سازی معماری و راه حل ها با استفاده از فناوری بلاکچین تخصص دارد. پیش بینی می شود سرمایه ای که دنیا برای راه حل های بلاکچین هزینه می کند تا سال 2023 به 15.9 میلیارد دلار برسد.
در نتیجه تقاضا برای متخصصان این زمینه نیز افزایش می یابد. پس باید از چنین فرصتی استفاده کرد و عضو پر درآمد ترین مشاغل امسال شد. مهارت های یک مهندس بلاکچین:
-مهارت های مرتبط به برنامه نویسی
-درک کامل از تکنولوژی های ارز های دیجیتالی مثل ریپل، بیت کوین، اتریوم و R3
-درک کامل از روشهای اجماع و پروتکل های امنیتی، کتابخانه های رمزنگاری و کارکردی
7. طراح نرم افزار
طراحان نرم افزار همواره در لیست مشاغل پر درآمد و پر تقاضا قرار دارند.
در لیست پر درآمد ترین شغل های فناوری در سال 2022 نام طراحان نرم افزار نیز به چشم می خورد. یک طراح نرم افزار با انتخاب طراحی و دیکته کردن استاندارد های فنی مانند کدنویسی، ابزارها و پلتفرم ها، فرآیند توسعه را بهینه سازی می کند.
این افراد به عنوان بخشی از کار خود، نیازهای مشتری را شناسایی می کنند و کارهای عملی را برای توسعه نمونه های اولیه انجام می دهند. برخی از مهارت هایی که یک طراح نرم افزار باید داشته باشد:
-مدل سازی داده ها و اطلاعات
-درک عمیق از معماری و طراحی نرم افزار
-مهارت های برنامه نویسی خوب
-مهارت های تحلیلی قوی
8. مهندس داده های کلان
مهندسین داده های کلان در جایگاه سوم این لیست قرار دارد و کسانی که در این بخش فعالیت می کنند درآمد و آینده خوبی خواهند داشت.
کاربران اینترنت روزانه 2.5 کوئینتیلیون (عدد یک با 18 صفر به توان دو) بایت اطلاعات تولید می کنند. رقمی که حتی تصورش هم نمی توان کرد. برای دریافت اطلاعات و جزئیاتی از چنین حجم از اطلاعات و همچنین کنترل آن، 97 درصد سازمان ها از مهندسان داده های کلان استفاده می کنند.
واضح است که در لیست پر درآمدترین مشاغل فناوری، مهندس big data قرار دارد. این مهندسان، کل چرخه عمر توسعه ها و استقرار برنامه های Big Data را در مقیاس بزرگ برنامه ریزی، طراحی و مدیریت می کنند. برخی از مهارت های مورد نیاز یک معمار کلان داده عبارتند از:
-آشنایی با Hadoop، Spark و NoSQL و همچنین فن آوری های انبار و ذخیره سازی داده ها
-مهارت های برنامه نویسی
-تجسم و تصویر سازی داده ها
-مهارت های ارتباطی عالی و قوی
9. طراح راه حل های اینترنت (IoT)
طراحی راه حل های اینترنت اشیاء دومین شغل پر درآمد سال 2022 است.
یکی از پر درآمد ترین و پر تقاضا ترین مشاغل در دنیای فناوری امروز طراح راه حل های اینترنتی است. شاید اسم این شغل را تا به حال نشنیده باشید اما جزو بخش های مهم فناوری است.
معمار راه حل های اینترنت IoT، نقش رهبری و نظارت بر استراتژی توسعه و استقرار راه حل های اینترنت است. علاوه بر درک راه حل های اینترنت اشیا، فرد باید مهارت های برنامه نویسی قوی، درک یادگیری ماشینی و دانش طراحی و معماری سخت افزار داشته باشد.
10. متخصص علم داده
دیتا ساینتیست ها پردرآمد ترین شغل امسال را به خود اختصاص داده اند.
متخصصان علم داده یا Data Scientists ها در صدر لیست پر درآمد ترین شغل های حوزه فناوری قرار دارند. هر ساله بیش از 29% تقاضا برای دیتا ساینتیست ها افزایش می یابد. در واقع از سال 2013 تا به امروز این شغل 344% افزایش داشته است.
متخصص علم داده، اطلاعات و داده های پیچیده را تجزیه و تحلیل می کند تا به سازمان یا شرکت مربوطه خود در تصمیمات و برنامه ریزی های بهتر کمک کند. یک Data Scientists باید مهارت های زیر را یاد بگیرد:
-درک الگوریتم های یادگیری ماشین
-ایجاد مدل های داده
-کد نویسی به زبان هایی مانند پایتون، R و SAS و سایر ابزار های تحلیلی
-شناسایی مسائل تجاری و ارائه راه حل های مناسب
علاوه بر درآمد بالا، تقاضای استخدام برای این شغل بالاست. در نتیجه می تواند انتخاب مناسبی برای امسال باشد.
کد مطلب: 17235