سخنگوی اقتصادی دولت، جزئیات بسته حمایتی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را تشریح کرد.
سخنگوی اقتصادی دولت در گفتوگو با خبرنگار«سنا» اعلام کرد:
بسته حمایتی دولت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
24 بهمن 1402 ساعت 19:31
سخنگوی اقتصادی دولت، جزئیات بسته حمایتی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را تشریح کرد.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، سید احسان خاندوزی در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار «سنا» مبنی بر اقدامات دولت سیزدهم به منظور توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، اظهار داشت: هدفگذاری دولت در خصوص افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، رسیدن به عدد ۱۰ هزار مگاوات است.
وی افزود: برای تحقق این هدف، ابتدا نیازمند تسریع این اقدامات در اسناد بالادستی و در سبد انرژی کشور هستیم.
در مرحله دوم اما باید بازار این صنعت را به گونهای جذاب کنیم که سرمایهگذاران برای ورود به این حوزه رغبت و انگیزه لازم را داشته باشند.
خاندوزی با بیان این که برای جبران غفلت چند ساله کشور در این حوزه باید اقدامات اساسی صورت میگرفت تا بازار این صنعت که ظرفیت بسیار مهم در اقتصاد ایران است برای سرمایهگذاران شفاف شود، افزود: راهاندازی تابلوی سبز بورس انرژی کار بسیار ارزشمندی بود.
وی، امکان تهاتر انرژی برای تامین برق صنایع و خرید برق از محل ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف را از دیگر اقدامات برای توسعه انرژی تجدیدپذیر ذکر کرد و اظهار داشت: امکان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از سوی بخش خصوصی با امکان صادرات و کسب درآمد ارزی و همچنین فراهم شدن مدل تامین مالی برق تجدیدپذیر برای مراکزی که رمز ارز در اختیار دارند و ایجاد سامانههای مقیاس کوچک حمایتی و غیرحمایتی از دیگر اقدامات دراین حوزه بوده است.
خاندوزی در ادامه درباره پاسخ به سئوال سنا تصریح کرد: بخشی از تسهیلات با نرخ ترجیحی تبصره ۱۸ قانون بودجه که یکی از بهترین نوع تسهیلات برای شروع فعالیت اقتصادی است، به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که این تدابیر در کنار برخی مذاکرات با سرمایهگذاران خارجی نیز سریعتر به سرانجام برسد، این بسته حمایتی، جبرانی برای سالهای عقب افتادگی کشور در حوزه انرژی تجدیدپذیر خواهد بود.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: حوزه انرژیهای تجدیدپذیر به منظور اهداف محیط زیستی و انرژی پاک و سبز اقتصادی برای کشور و فشار کمتر بر منابع فسیلی و هیدوکربنی اهمیت قابل توجهی دارد و جزو مهمترین اولویتهای دولت و وزارت نیرو است.
دولت برنامهای برای تغییر ساعت رسمی ندارد
خاندوزی در ادامه این نشست خبری، با تاکید بر این که دولت برنامهای برای تدوین لایحه تغییر ساعت کار رسمی کشور ندارد، گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، دولت این اختیار دارد که ساعت دستگاههای زیر مجموعه خود را به گونهای تنظیم کند که استفاده بهینه از انرژی محقق شود.
سخنگوی اقتصادی دولت افزود: بررسیهای وزارت نیرو نشان میدهد که در فصل گرم سال گذشته، تغییر ساعت اداری در حوزه مجموعههای زیر نظر دولت و نهادهای عمومی، صرفهجویی ۸۵۰ مگاواتی در مصرف برق کشور را به همراه داشته است که این عدد معادل میزان تولید سه نیروگاه است.
وی ادامه داد: با توجه به اثربخش بودن این سیاست، در سال آینده نیز دولت از این ظرفیت برای کاهش مصرف انرژی استفاده خواهد کرد.
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تعطیلات پنجشنبه و جمعه ونظر دولت نیز بیان کرد: دولت درباره تعطیلات لایحه ای را سال گذشته به مجلس ارسال کرد و منتظر جمع بندی مجلس هستیم. از این رو، قانون هر نظری داشته باشد، تابع قانون خواهیم بود.
رشد تولید
خاندوزی با اشاره به رشد تولید در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: در بخش حقیقی اقتصاد ایران در روزهای گذشته به تازگی گزارشی در رابطه با میزان تولید و فروش شرکت های بزرگتر صنعتی کشور منتشر شد که براساس آن در دی ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل شاهد رشد تولید بودیم و تولید در دی ماه ۱.۹ درصد و نسبت به آذر ماه امسال ۴.۵ درصد رشد داشته است. در بخش شیمیایی و فلزات رشد به ترتیب ۶ و ۹ درصد رشد داشته ایم.
رشد پایه پولی
وی با اشاره به کاهش رشد نقدینگی گفت: هدفگذاری کنترل نقدینگی تا پایان امسال ۲۵ درصد بود که در پایان دی ماه به ۲۵.۲ کاهش یافته است رشد پایه پولی هم به ۳۱.۷ درصد رسید که کمترین میزان ۱۷ ماه گذشته است رشد نقدینگی در دولت قبل به ۴۰ درصد رسیده بود.
کنترل تورم
خاندوزی همچنین با بیان این که دولت موفق شد یکی از لنگرهای تورمی را به خوبی کنترل کند، گفت: بر اساس اطلاعات مرکز آمار تورم نقطه به نقطه مسکن در پایان دی ماه نسبت به دی ماه ۱۴۰۱ معادل ۱۱ درصد کاهش داشته، همچنین نسبت به اردیبهشت امسال هم حدود ۷۵ واحد درصد کاهش تورم نقطه نقطه قیمت مسکن داشته ایم.
کاهش تورم نقطه به نقطه مسکن
سخنگوی اقتصادی دولت با تاکید بر این که بر اساس اطلاعات مرکز آمار تورم نقطه به نقطه مسکن در پایان دی ماه نسبت به دی ماه ۱۴۰۱ معادل ۱۱ درصد کاهش داشته است، بیان کرد: نسبت به اردیبهشت امسال هم حدود ۷۵ واحد درصد کاهش تورم نقطه نقطه قیمت مسکن داشته ایم البته این رقم به معنای کاهش سرعت رشد قیمت ها بوده است و البته در سال جاری عدد قیمت های مسکن به صورت مطلق هم کاهش داشته است.
رشد ۳۰ درصدی ترانزیت
خاندوزی گفت: عبور ترانزیت از مرز ۱۴.۲ میلیون تن در پایان دی ماه نسبت به ۱۰ ماهه پارسال رشد ۳۰ درصدی داشته و انتظار داریم تا پایان سال این رقم به ۱۶ میلیون تن ترانزیت کالا برسد.
وی بی اثر بودن تحریمها را از دلایل رشد ترانزیت برشمرد و افزود: باید اقتصاد ایران را از منظر ارتباطات بین المللی ارتقا دهیم تا تحریم ها را کم اثرتر کند.
وزیر اقتصاد درباره ساماندهی رمزارزها اظهار داشت: راهبرد دولت در این خصوص شفافیت و مشاهده پذیری این بخش است همچنین به دنبال تدوین قوانینی هستیم تا هم از کلاهبرداری ها جلوگیری شود و هم شفافیت داشته باشیم در سایر کشورها هم ابزار مختلفی برای مشاهده پذیری این بخش ایجاد شده به خصوص که این حوزه ذاتا تمایل به عدم شفافیت دارد، در قانون جدید بانک مرکزی که آذر ماه از سوی رییس جمهور ابلاغ شد این وظیفه بر عهده بانکمرکزی گذاشته شده تا سندی برای رمز ارزها تدوین شود تا در این خصوص به شفافبت برسد بانک مرکزی سند آن را تهیه کرده و در مراحل بررسی و تأیید قرار دارد.
رسیدگی به تخلفات قیمت نان
خاندوزی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای افزایش قیمت نان در برخی نانوایی ها تصریح کرد: سیاست دولت در این خصوص این است که سهم هزینه نان در معیشت و سفره خانوار پایین بماند این سهم در ابتدای دولت ۲.۵ درصد بود که اکنون به ۲ درصد کاهش یافته است در برخی استان ها تقاضای افزایش قیمت داشتند که به شوراهای آرد و نان رفت و مصوب شد اما اگر تخلفی در قیمت و کیفیت ایجاد شود، رسیدگی به آن در حوزه فعالیت وزارت صمت و سازمان تعزیزات است.
آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت
وی پیرامون آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت و رایزنی با برخی وزاتخانه ها برای عرضه سهام شرکت های تابعه گفت:طی دو سال در قانون بودجه موضوع عرضه سهام عدالت به جاماندگان آمده بود اما اعلت اجرا نشدن آن به این دلیل است که برخی وزارتخانهها سهام شرکت های خود را نداده اند اما ما اصرار داریم شرکت هایی که به این فهرست می آیند، شرکت های ارزنده باشند و بتوانیم مخالفت دو وزارتخانه مخالف را مرتفع کنیم. مذاکرات اولیه با وزارتخانه های ذیربط و حوزه حقوقی دولت انجام شده و سعی داریم رأی دولت را در این خصوص اخذ کنیم.
دنبال ایجاد مناطق آزاد جدید نیستیم
وی با بیان این که رویکرد دولت افزایش کمی مناطق آزاد نیست، گفت: در سال گذشته ۷ منطقه آزاد جدید هم اضافه شده و همین مناطق جدید به جهت این که نیازمند طرح های تفصیلی بودند شروع به کار آنها ماه ها زمان برد لذا سیاست ما فعال کردن همین مناطق در کنار افزایش کیفیت مناطق آزاد نسل اول هستیم که به دلیل تنگ نظری برخی دستگاه ها در اجرای ماده ۶۵ قانون مناطق آزاد شاهد مشکلاتی هستند لذا دنبال ایجاد مناطق آزاد جدید نیستیم.
بازگشت ثبات به بازار ارز
وزیر امور اقتصاد و دارایی درباره سیاستهای دولت برای جلوگیری از افزایش نرخ ارز و طلا در آستانه سال نو، بیان کرد: سیاست دولت و تدابیر بانک مرکزی بر کاهش نوسانات و بازگشت ثبات به بازار ارز است و از تمام ظرفیت خود برای کنترل بازار ارز استفاده خواهد کرد.
خاندوزی تاکید کرد: بانک مرکزی به صورت جدی به مساله افزایش بی ضابطه نرخ ارز در طول ۲۰ روز گذشته ورود کرد و در آینده نیز همین سیاست را ادامه خواهد داد چرا که بی ثباتی در نرخ ارز در هدفگذاری کنترل تورم، کشور را دچار مشکل خواهد کرد و تاکید رئیسجمهور نیز بر کنترل این بازار و جلوگیری از افزایش تورم ناشی از آن است.
وزیر اقتصاد درباره سیاست های خودرویی وزارت صمت، واردات خودروهای خارجی و نیز کنترل قیمت خودرو و همچنین اظهارات اخیر معاون حملونقل وزیر صمت، بیان کرد: راهبرد دولت که وزارت صمت آن را پیگیری می کند به تعادل رساندن قیمت خودروی داخلی از طریق افزایش تولید و نیز واردات خودروی خارجی است وزیر صمت وعده داده به زودی مفصلا درباره سیاستهای خودرویی صحبت می کند. فصل الخطاب راهبردهای خودرویی آن چیزی است که در دستور کار دولت است و آنچه وزیر صمت اعلام می کند؛ نه آنچه سایر مسئولان مرتبط مصاحبه میکنند.
سخنگوی اقتصادی دولت درباره امکان ورود ایرلاین های خارجی به پروازهای داخلی گفت: در لایحه برنامه هفتم بندی در این خصوص آمده بود که در صحن علنی مجلس با آن موافقت نشد، دولت نیز برنامه ای برای این موضوع ندارد.
کد مطلب: 25371