کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اختصاص ۱۰ درصد بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی صندوق توسعه برای پرداخت بدهی‌ ایران به پایگاه‌های علمی

1 اسفند 1402 ساعت 11:38

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: ۱۰ درصد از از بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی صندوق توسعه ملی که به وزارت علوم تخصیص داده شده است، برای پرداخت بدهی‌های گذشته ایران به پایگاه‌های علمی اختصاص داده‌ایم.


به گزارش صدای بانک از ایسنا، پیمان صالحی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه رسانه‌های ایران گفت: پژوهش‌هایی که در کشور انجام می‌شود را باید به سمت حل مسائل کشور سوق دهیم. ما باید همواره موضوع تولید علم به عنوان پایه‌ای برای فناوری‌های آینده توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه فناوری در دنیا به صورت پیوسته است، افزود: اگر علم یک فناوری را در اختیار نداشته باشیم، نمی‌توانیم آن فناوری را به دست بیاوریم. علم یک فناوری را در اختیار نداشته باشیم، باید آن فناوری را وارد کشور کنیم.
معاون پژوهشی وزیر علوم در خصوص جایگاه رتبه علمی ایران گفت: براساس نظام‌های رتبه‌بندی «وب آو ساینس» و «اسکوپوس»، ایران توانسته است از منظر تعداد انتشارات علمی به ترتیب جایگاه‌های ۱۷ و ۱۵ دنیا را در سال ۲۰۲۲ از آن خود کند. همچنین ایران توانسته است بر اساس نظام رتبه‌بندی اسکوپوس و وب‌ آو ساینس از منظر تعداد انتشارات علمی به ترنیب جایگاه نخست و دوم در سطح منطقه را به دست بیاورد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در برهه‌ای توانسته است بیشترین میزان رشد علمی را به دست بیاورد، تصریح کرد: طی یک بازه زمانی ۲۳ ساله، ۵۰ جهانی به جایگاه ۱۵ ارتقا یافته‌ایم. بهیود جایگاه علمی طی بازه زمانی ۲۳ ساله بیانگر شتاب ایران در ارتقاء جایگاه علمی است.
صالحی درباره ادامه روند بهبود جایگاه ایران گفت: رقابت منظور بهبود جایگاه در میان کشورهایی که توانستند رتبه‌های برتر را به دست بیاورند، سخت است. پیش بینی شده است که بتواینم جایگاه چهاردهم از منظر تعداد انتشارات علمی را در پایان برنامه هفتم توسعه به دست بیاوریم. اگر بتوانیم جایگاه چهاردهم را به دست بیاوریم، اتفاق خوبی حاصل شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم از منظر نیروی انسانی دارای گنجینه‌ای قوی هستیم، افزود: اساتید دانشگاه‌ها، محققان بسیار توانمند هستند. اگر برخی از عوامل سبب شده که ضرب‌آهنگ علمی ایران مانند گذشته نباشد، به دلیل فرسودگی زیرساخت‌های تحقیقاتی کشور است.
وی با بیان اینکه تحقیقات نیاز به تجهیزات پیشرفته دارد، گفت: عمر نیازهای فناوری کوتاه شده است. منظور از عمر نیازهای فناوری، عمر یک فناوری است که در بازار ارائه می‌شود. هنگامی که یک فناوری در جهان ارائه می‌شود، اگر تحقیقاتی در دسترس نباشد از صف اول فیلم‌های تحقیقاتی دنیا دور می‌مانیم.
صالحی با بیان اینکه تجهیزات تحقیقاتی روز دنیا نسبت به تجهیزات قدیمی، دقیق‌تر و ارزان‌تر هستند، اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است امروزه، تحقیقات به تجهیزات روز دنیا نیاز دارد. اگر نتوانیم تجهیزات قدیمی را بروزرسانی کنیم، ارتقا جایگاه کمی افت می‌کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: بر این باور هستم که کم شدن ظرفیت حمایت‌های مالی از تجهیزات و فعالیت‌های تحقیقاتی در افت ضرباهنگ ارتقا جایگاه علمی کشور اثر گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه تامین تجهیزات تحقیقاتی در کانون توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته است، افزود: ایشان دستور داده‌اند که مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی به منظور خرید تجهیزات و ارتقا پایگاه‌های اطلاعاتی وزارت علوم تخصیص داده شود که ۵۰ درصد این مبلغ پرداخت شده و مابقی تا پایان سال پرداخت می‌شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: ۱۰ درصد از از بودجه ۱۰۰ میلیون یورویی صندوق توسعه ملی که به وزارت علوم تخصیص داده شده است، برای پرداخت بدهی‌های گذشته ایران به پایگاه‌های علمی اختصاص داده‌ایم.
وی ادامه داد: بودجه‌ای که از صندوق به وزارت علوم اختصاص یافته است کمک بسیار شایانی به تامین تجهیزات نوین تحقیقاتی کرده است. اگر تامین تجهیزات نوین تحقیقاتی ادامه نداشته باشد، بازهم ضرباهنگ جایگاه علمی ایران افت می‌کند.
صالحی با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ مجله پژوهشی کشور مورد تایید وزارت علوم هستند، گفت: پیش از اینکه دولت سیزدهم آغاز به کار کند، ۱۰۱ مجله پژوهشی توانسته بودند نمایه اسکوپوس را به دست بیاورند. طی دو سال گذشته، ۵۶ مجله پژوهشی دیگر توانستند نمایه اسکوپوس را به دست بیاورند. فقط ۱۰۱ مجله پژوهشی طی ۲۵ سال گذشته توانسته بود نمای اسکوپوس را به دست بیاورد؛ اما طی دو سال گذشته ۵۶ مجله دیگر به تعداد مجله‌های پژوهشی قبلی اضافه شد. افزایش تعداد مقالات مورد تایید نمایه‌های بین‌المللی می‌تواند به ما کمک کند که با بهره‌گیری از توان داخلی بتوانیم جایگاه خود را در سطح جهانی ارتقا دهیم.


کد مطلب: 25503

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/25503/اختصاص-۱۰-درصد-بودجه-۱۰۰-میلیون-یورویی-صندوق-توسعه-پرداخت-بدهی-ایران-پایگاه-های-علمی

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com