مرتضی امیری، رییس هیات مدیره سبدگردان سرمایه و دانش با اعلام اینکه رقمی حدود ۶ همت از منابع واحدهای ممتاز صندوقهای اهرمی آماده ورود به بازار سهام است، بیان کرد: در صورت تحقق صحبتهای مهم مطرح شده در حوزه اقتصادی میتوان نسبت به رشد چشمگیر شاخص بورس و جبران ضرر و زیان سهامداران در این بازار امیدوار بود.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، مرتضی امیری طی مصاحبه ای به نوسانات حاکم بر معاملات بازار سهام طی چند روز اخیر اشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از هیجانات موجود در معاملات بازار سهام با مشخص شدن نتیجه مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری تخلیه شد.
وی با اعلام اینکه کاهش محدودیتهای اعمال شده بر بازار باعث فروکش کردن هیجانات موجود در بازار میشود، افزود: سازمان بورس تا پیش از برگزاری انتخابات به منظور کاهش ضرر و زیان احتمالی سهامداران در بازار دامنه نوسان را محدود کرد، با توجه به این اقدام سازمان بورس اما این اتفاق تا حدودی مانع از حرکت شاخص بورس در مسیر اصلی خود شد.
امیری اظهار داشت: برای مثال نمیتوانستیم انتظار داشته باشیم که صندوقهای اهرمی که از گذشته نیز با حباب مثبت معامله میشدند، طی چند روز متوالی پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات با صف خرید ۱۰ درصدی مواجه شوند.
این کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد: با توجه به چنین مسالهای اختلاف قیمت تابلو با NAV یا همان حباب صندوقهای اهرمی در ۲ هفته گذشته با کاهش قابلملاحظهای همراه شد.
رییس هیات مدیره سبدگردان سرمایه و دانش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به برداشته شدن ریسک انتخابات، خطر دیگری تهدیدکننده معاملات بازار است یا خیر؟، گفت: باید پس از استقرار دولت جدید منتظر اتفاقات آینده و مشخصاً اقدامات عملی تیم اقتصادی و سیاسی دولت چهاردهم بود.
بازار سهام در انتظار تعیین تکلیف برنامه وزرای پیشنهادی
وی خاطرنشان کرد: اکنون بخش عمدهای از منابع پارکشده در بازار سهام در انتظار تعیین تکلیف برنامههای وزرای پیشنهادی است تا این منابع در صورت مناسب شمرده شدن اقدامات پیشرو وارد بازار سهام شوند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: رقمی حدود ۶ همت (معادل بیش از ۱۸ درصد از کل منابع واحدهای ممتاز در ۶ صندوق اهرمی فعال در بازار سرمایه) از منابع واحدهای ممتاز صندوقهای اهرمی به صورت نقد نگهداری شده و هر لحظه مستعد ورود به بازار سهام است.
اصلاح دستورالعملهای تاثیرگذار بر روند معاملات بازار
امیری در ادامه به پیگیریهای انجام شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار برای اصلاح دستورالعملهای تاثیرگذار بر روند معاملات بازار اشاره کرد و افزود: اصلاحیه دستورالعملهای نرخ خوراک صنایع، اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ و افزایش سرمایه ایران خودرو و سایپا با تاثیر مثبت بر معاملات بازار همراه شدند اما پس از مدتی بازار مجددا به دلیل نگرانی سهامداران از نتیجه انتخابات و آینده پیشرو وارد دوران رکود و نوسانی شد.
راه حل بهبود وضعیت اقتصاد
رییس هیات مدیره سبدگردان سرمایه و دانش راه حل بهبود وضعیت اقتصاد کشور را فراتر از این اصلاحیهها دانست و گفت: با توجه به اینکه طی روزهای اخیر صحبتهای مهمی درخصوص حذف قیمتگذاری دستوری در برنامه هفتم توسعه مطرح شده بود، ضرورت دارد برای بهبود وضعیت صنایع حاضر در بازار سرمایه، سازوکارهایی برای نظام چندنرخی ارز و حذف قیمتگذاری دستوری اندیشه شود.
وی اظهار داشت: همچنین در کنار مساله مربوط به قیمتگذاری دستوری، صحبتهای مهمی در زمینه نرخ ارز مطرح شده که در صورت برداشته شدن گامهای عملی برای تحقق این مسایل، میتوان نسبت به رشد چشمگیر شاخص بورس در بازار و جبران ضرر و زیان سهامداران در این بازار امیدوار بود.
امیری اعلام کرد: صحبتهای مطرح شده در حوزه سیاسی مانند گشایش در مذاکرات و رفع موانع پیوستن به fatf میتواند منجر به معکوس شدن روند خروج سرمایه و بهبود وضعیت سرمایهگذاری خارجی در کشور شده و به عنوان خبری مثبت برای بازار سرمایه محسوب شود.