مصطفی سالاری سرپرست سازمان تامین اجتماعی در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل این سازمان ضمن تقدیر از خدمات موسوی، مدیرعامل سابق این سازمان و تبیین برخی از اهداف و برنامههای خود گفت: رفع ناترازی در صندوق تامین اجتماعی یکی از اهداف ما است که با همراهی مجلس و دولت محترم که نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارند، قابل حل است. به تبع این موضوع بحث اجرایی شدن متناسبسازی یکی دیگر از اهداف ما است که بنیان آن در دوره اول حضور بنده آغاز شد، در دوره سه ساله دکتر موسوی استقرار یافت و انشالله نسبت به تکمیل آن در این دوره اقدام میگردد. شرکای اجتماعی اعم از حوزههای کارفرمایی، کارگری و بازنشستگان عزیز که بزرگترین دریافت کنندگان خدمات از سازمان تامین اجتماعی هستند باید مشارکت کنند تا سازمان تامین اجتماعی به بهترین نحو خدمات خود را به بیمهشدگان عزیز ارائه کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، سالاری در این مراسم ضمن تقدیر از حسن اعتماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: آقای دکتر میدری سالهای طولانی از عمر خود را صرف پرداختن به بحث رفاه کردهاند و نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارند که انشالله با استفاده از دانش و تجربه ایشان بتوانیم مجموعه سازمان را به خوبی و در مسیر درست مدیریت کنیم.
وی افزود: لطف و محبت نمایندگان حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی و همچنین برنامههای نیمهتمامی که با وجود زحمات آقای موسوی از دوره قبل در این سازمان داشتم و باید آنها را به نتیجه میرساندم؛ در کنار عامل مهم دیگر مبنی بر حضور آقای دکتر میدری به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باعث شد بار دیگر مسئولیت این مجموعه را بپذیرم. قطعاً شخصیت و اهداف دکتر میدری در مسیر موفقیت سازمان بسیار حائز اهمیت است و میتواند برای مجموعه سازمان تامین اجتماعی بسیار مفید باشد.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت زمینهسازی برای رفع مشکلات، درخصوص عمده اهداف خود در ابتدای آغاز دوره جدید مدیریتی، اظهار داشت: رفع ناترازی در صندوق تامین اجتماعی یکی از اهداف ما است که با همراهی مجلس و دولت محترم که نسبت به این موضوع دغدغه جدی دارند، قابل حل است. به تبع این موضوع بحث اجرایی شدن متناسبسازی یکی دیگر از اهداف ما است که بنیان آن در دوره اول حضور بنده آغاز شد، در دوره اخیر استقرار یافت و انشالله نسبت به تکمیل آن در این دوره اقدام میگردد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر ضرورت حرکت بسوی درمان رایگان در سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: ضروری است که به سمت درمان رایگان حرکت کنیم و من این را با یک عزم ملی فرابخشی ممکن میدانم. با استقرار طرح پزشک خانواده، نظام ارجاع و نهایتاً با کنترلهایی که در تمام جهان وجود دارد باید به سمتی حرکت کنیم که هزینههای درمان از طریق مجموعه صندوقهای بیمه سلامت پایه پرداخت شود.
وی با اشاره به بخشی از چالشهای پیش روی سازمان تامین اجتماعی گفت: رفع کسری منابع و ساماندهی مشکلات حوزه درمان از دیگر مواردی است که درخصوص آن برنامهریزی میکنیم و تاکید داریم که در این مسیر باید از بدنه توانمند سازمان تامین اجتماعی استفاده کنیم؛ چنانکه در دوره قبلی حضور بنده همین اتفاق رقم خورد و 15 طرحی که در دستور کار داشتیم با مساعدت و همکاری کارکنان شریف این سازمان اجرا شد.
سالاری در ادامه با تاکید بر ضرورت اتمام طرحهای نیمهتمام قبلی گفت: نسخه الکترونیکی یکی از طرحهایی است که نیاز به اصلاح و تکمیل دارد. تحول دیجیتال، متناسبسازی و طرح مدیریت تعارض منافع از دیگر مواردی است که نیاز به ورود جدی دارد که انشالله با کمک بدنه سازمان و هدایتهای وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اصلاح و تکمیل پیگیری خواهد شد.
سرپرست سازمان تامین اجتماعی در ادامه گفت: از همین ابتدا دست یاری به سوی همه کسانی دراز میکنم که میتوانند در بهبود مدیریت این سازمان کمک کنند. شرکای اجتماعی اعم از حوزههای کارفرمایی، کارگری و بازنشستگان عزیز که بزرگترین دریافت کنندگان خدمات از سازمان تامین اجتماعی هستند باید مشارکت کنند تا سازمان تامین اجتماعی به بهترین نحو خدمات خود را به بیمهشدگان عزیز ارائه کند. خصوصاً هدایتهای راهبردی جناب آقای دکتر میدری میتواند طی این مسیر را امکانپذیر و تسهیل کند.
وی افزود: همچنین از رئیس جمهور و معاون اول محترم ایشان، کمیسیونهای مختلف مجلس شورای اسلامی میخواهیم که در مسائل تنظیم رابطه با دستگاهها بیرونی را درخصوص مطالبات و کاهش تعهدات جاری دولت به ما کمک کنند. انشالله بتوانیم با کمک و مساعدت همکاران عزیز سازمان تامین اجتماعی که وظیفه تکریم آنها بر عهده ما است، این مسیر را به خوبی طی کنیم.
به اساس این گزارش، میرهاشم موسوی، مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی نیز در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات معاونان، مدیران و همکاران سازمان تأمین اجتماعی و همچنین حسن همکاری شرکای اجتماعی این سازمان طی سه سال گذشته، گفت: مفتخر هستیم که در گفتمان حضرت امام خمینی و ناظر به آرمان انقلاب یعنی عدالت، در این مجموعه توفیق خدمت داشتیم. در سه سال گذشته اتفاقات خوبی که در مجموعه دولت و بطور خاص در سازمان تأمین اجتماعی افتاد بیش از هرچیز مرهون هدایت راهبردی و روحیه مخلصانه رئیس جمهور شهید آیتالله رئیسی بود. شهید رئیسی با اخلاص خود پیوستگی تئوری و عمل تا پای جان بود و مقام معظم رهبری در وصف دوره سه ساله خدمت شهید رئیسی این دوره را با دوره امیرکبیر مقایسه کردند، به این معنا که اقدامات دولت ایشان آثار خود را در سالهای آتی نشان خواهد داد و همین الان هم در موضوعاتی نظیر اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و یا بهبود بنگاههای کاری، نمودهایی از این موضوع است که انشاالله این مسیر در دولت چهاردهم نیز استمرار خواهد یافت.
وی در ادامه ضمن تبیین بخشی از اقدامات سازمان تأمین اجتماعی طی سه سال گذشته گفت: در سال 1400 بودجه سازمان تأمین اجتماعی چیزی حدود 270 هزار میلیارد تومان بود که امروز این عدد به بیش از 950 هزار میلیارد تومان رسیده است. در ابتدای دوره مدیریتی اخیر، مسئله اصلی ما پایداری منابع برای تأمین اعتبار همان مبلغ 270 هزار میلیارد تومان بود و باید با کسری منابعی که با آن مواجه بودیم، با استقراض، حقوق و مستمری را پرداخت میکردیم. حدود 106 هزار میلیارد تومان فقط به بانک رفاه بدهکار بودیم که امروز مفتخریم که بگوییم این 106 هزار میلیارد تومانی که سازمان را به ابربدهکار بانکی تبدیل کرده بود با جهاد راهبردی همکاران ما در سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شد.
موسوی افزود: در ماه گذشته بالغ بر 77 هزار میلیارد تومان ایفای تعهد کردیم که فقط 53 هزار میلیارد تومان از این مبلغ، مربوط به حقوق و مستمری بود. از ابتدای سال 1402 تا امروز یک ریال برای پرداخت مستمریها استقراض نکردیم، اگر چه گاهی یکی دو روز در پرداخت تاخیر ایجاد شد اما این برای جلوگیری از افتادن در مسیر آیندهفروشی بود و همکاران ما به جای مسیر آسانتر استقراض، مسیر سختتری را انتخاب کردند که الحمدلله این زحمات به ثمر نشست.
مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی در ادامه گفت: 2 میلیون و 800 هزار نفر بیمه شده جدید به سازمان تأمین اجتماعی اضافه شد که معادل 6 سال قبل از این دوره است که تا امروز برای سازمان بیش از 70 هزار میلیارد افزایش منابع جدید به همراه داشته است. در موضوع تسویه بدهی بانکی نیز از هزینه مالی سالانه 25 هزار میلیارد تومان جلوگیری شد. همچنین این داراییهایی که در قالب تادیه بدهی از قِبل سهام واگذارشده دولت انجام شد به زیرمجموعه خودمان واگذار شد و در زیرمجموعه بانک قرار گرفت و دارایی از دسترس بیمه شدگان خارج نشد. به لطف خدا در این دوره حتی یک مورد از املاک و داراییهای سازمان فروش نرفت، بلکه املاک جدیدی نیز به سازمان اضافه شد.
وی افزود: در ۶ ماهه نخست امسال، ۴۱۶ هزار میلیارد تومان ایفای تعهدات انجام شد که متوسط آن، ماهانه ۷۰ هزار میلیارد تومان است. این شرایط، جز با مدیریت حرفهای و مدیریت مبتنی بر اصول و قواعد سازمان تأمین اجتماعی امکانپذیر نبود. از ابتدا با هشت راهبرد اصلی و با وجود شرایط سخت حاکم بر سازمان، توسعه خدمات نیز قابل توجه بود که در این جهت حدود بیش از 40 مرکز درمانی جدید به بهرهبرداری رسید. علاوه بر این بیش از 240 پروژه عمرانی در حوزه درمانی را با زحمت همکاران سامان در مسیر طراحی، تکمیل و توسعه داریم که فقط امسال بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان برای این پروژهها پیشبینی شده است.
مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی در ادامه با اشاره به تحول زیرساختهای فناوری اطلاعات در سازمان تامین اجتماعی گفت: کار بسیار خوبی که در دوره دکتر سالاری در این زمینه شروع شده بود با قوت ادامه پیدا کرد تا روند پیشرفت پروژه نسخه الکترونیک از 55 درصد در حال حاضر به بیش از ۹۹ درصد برسد و برای اولین بار در نظام بیمهای کشور، بحث لیست هوشمند بیمهای که در شفافیت و رفع مداخلات شخصی موثر است؛ از خردادماه در سراسر کشور اجرا شد. در خدمات غیرحضوری بیمهای نیز تعداد خدمات به 60 خدمت و بستر ارائه خدمات نیز از طریق موبایل اپلیکیشن تسهیل شد.
موسوی با اشاره به تلاش سازمان برای توسعه خدمات در حوزه درمان به عنوان سپر مقابله با فقر گفت: با همه مخالفتها تلاش کردیم و ظرفیت درمان مستقیم را توسعه دادیم و رویکرد عدالت که مد نظر دکتر میدری قرار دارد؛ در درمان مستقیم سازمان خود را بیشتر نشان میدهد. برای جبران برخی از کاستیها، توسعه بیمه تکمیلی به نحوی پیش رفت که سهم ریالی سازمان به 50 درصد افزایش یافت. علاوه بر این بیسابقهترین تسویه بدهی به مراکز درمانی طرف قرارداد نیز در تیرماه سال جاری به مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان انجام شد و فاصلههای پرداخت 6 تا 9 ماهه به دو تا سه ماه کاهش یافت و انشالله در نیمه دوم امسال وضعیت بهتر از این خواهد شد.
موسوی در پایان ضمن تقدیر از اعتماد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با طرح برخی پیشنهادات اظهار داشت: باتوجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی، به دلیل تنوع و تکثر خدمات و اثرپذیری از متغیرهای محیطی و کلان کشور، سازمانی بسیار پیچیده است، این امر مستلزم توجه ویژه شخص وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. مطلب دوم توجه به الزامات مدیریت بهرهورانه نظیر قانونمداری است. گاهی برخی نهادسازیهای موازی و بیتوجهی به الزامات نهادی به سازمان آسیب زده است. مسئولیت و اختیارات باید در نهاد رسمی سازمان درست تعریف شود. مطلب سوم اینکه باید از ناامید کردن مردم و بحرانسازی افراطی در این صندوق جلوگیری کرد. تجربه سه ساله نشان داد با وجود چالشها در این صندوق همه موارد قابل مدیریت است و توقف روند استقراض نشاندهنده همین موضوع است. فرصتهایی نظیر بیمه شدگان جدید، کنترل مصارف، واقعی کردن نرخ دستمزد و تأدیه مطالبات از دولت که در دولت شهید رئیسی سه برابر دولتهای قبل انجام شد نمونههایی است که ثابت میکند میشود چالشهای سازمان را مدیریت کرد. در منشور سیاستهای ابلاغی مقام معظرم رهبری در حوزه رفاه و تامین اجتماعی، هم راهبردهای کلان و هم راهکارهای عملی، عملاً نقطهزنی شده و این سیاست ها کاملا قابلیت تحقق دارد و سازمان تأمین اجتماعی میتواند در ریل آیندهسازی با قوت حرکت خود را ادامه بدهد.
مدیرعامل سابق سازمان تأمین اجتماعی افزود: نکته پایانی اینکه در موضوع متناسبسازی کارهای خوبی انجام شد و علیالحسابهایی نیز پرداخت شد و بنده شهادت میدهم که دکتر میدری مستمرا و شب و روز موضوع را پیگیری کردید و انشالله موضوع نزدیک به اقدام است تا شیرینی این متناسب سازی با تکمیل آن منجر به شیرینی کام بازنشستگان شود. برای دکتر سالاری آرزوی توفیق دارم و از همه همکاران در بخشهای مختلف تشکر میکنم.
به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، محمد اسدی رئیس کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در این نشست ضمن تقدیر از خدمات موسوی مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی گفت: اگرچه از رفتن آقای موسوی بسیار متاثر و ناراحتیم اما خوشحالیم که سکان هدایت سازمان تامین اجتماعی به آقای سالاری سپرده میشود که برای بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی یادآور روزهای خوشی است.
اسدی با اشاره به نقش سالاری در متناسبسازی حقوق بازنشستگان بعد از 14 سال وقفه، افزود: بسیاری از مدیران نتوانسته بودند این مسئله را حل کنند اما دکتر سالاری در دوره قبلی مدیرعاملی خود با قدرت این قضیه را جمع کرد و همین موضوع باعث خوشحالی قابل توجه بازنشستگان از شنیدن خبر انتصاب دوباره ایشان شده است.
وی در ادامه گفت: تامین اجتماعی نیاز به نگاه ویژه از سوی دولت و مجلس محترم دارد. در ماه گذشته این سازمان با وصول 62 هزار میلیارد تومانی 77 هزار میلیارد تومان ایفای تعهد انجام داد و اگر حمایت و همکاری دولت و مجلس نباشد این رویه به سرانجام نمیرسد. اگر دولت به تعهدات قانونی خود عمل نکند هر کسی بر مسند مدیریت این سازمان بنشیند موفق نخواهد شد.
اسدی با تاکید بر اینکه انتظار شرکای اجتماعی تحقق واقعی سهجانبهگرایی است، گفت: بزرگترین مطالبه بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی رفع تبعیض است. ما انتظار داریم که اگر قانونی در حمایت از بازنشستگان تصویب میشود، بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز مانند سایر صندوقها از مزایای این قوانین بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش، مهرداد لاهوتی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این نشست، با تقدیر از زحمات موسوی مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی از انتصاب سالاری به سرپرستی این سازمان ابراز خرسندی کرد و افزود: عملکرد آقای دکتر سالاری در دوره گذشته حضورشان مثبت و قابل توجه بود و باید انتصاب مجدد ایشان را به فال نیک گرفت.
وی افزود: صندوق تامین اجتماعی با دیگر صندوقهای بیمهای قابل مقایسه نیست و اگر ما در مجلس بار جدیدی بر این سازمان تحمیل نکنیم و مدیریت این سازمان در مسیر درستی قرار گیرد، قطعا به یکی از موفقترین مجموعههای کشور تبدیل میشود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تمجید از درایت میدری به عنوان وزیر کار، نسبت به موفقیت سازمان تامین اجتماعی ابراز امیدواری کرد و افزود: امیدواریم که با کمک مجلس شورای اسلامی، سازمان تأمین اجتماعی در این دوره اجرای کامل متناسبسازی حقوق بازنشستگان را به سرانجام برساند.