کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سرپرست مرکز ملی تحقیقات سازمان بیمه سلامت ایران مطرح کرد؛

ضرورت جذب حداکثری نخبگان و صاحبنظران برون سازمانی در حوزه بیمه سلامت

6 دی 1403 ساعت 10:56

سرپرست مرکز ملی تحقیقات سازمان بیمه سلامت ایران، بر ضرورت جذب حداکثری نخبگان و صاحبنظران برون سازمانی در حوزه بیمه سلامت تاکید کرد.


به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، محمد عفت پناه ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و اهمیت پژوهش و پژوهش محوری در ارتقاء عملکرد و مدیریت بهینه منابع، از جمله برنامه های این مرکز را بهره مندی از ظرفیت ارزشمند مدیران و کارشناسان علاقمند به پژوهش در سازمان بیمه سلامت ایران در سراسر کشور و همچنین جذب حداکثری نخبگان و صاحب نظران برون سازمانی در حوزه بیمه سلامت در راستای انجام طرح های تحقیقاتی مأموریت محور و مسأله محور به منظور تولید شواهد علمی برای سیاست گذاران و مدیران حوزه سلامت و بیمه سلامت در مسیر دستیابی به اهداف عالیه سازمان و ارتقاء سلامت و رضایتمندی بیمه شدگان تحت پوشش سازمان بیمه سلامت ایران بر شمرد.
وی در خصوص برخی از مهم ترین مسائل و چالش های نظام بیمه ای کشور به ویژه بیمه سلامت و ضرورت روز آمد بودن  مرکز تحقیقات بیمه سلامت گفت: در حال حاضر 10 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که طبق پیش بینی ها تا سال 1430 میزان جمعیت سالمند به بیش از 20 درصد افزایش پیدا می کند. لذا ارایه خدمت برای این گروه باید چند برابر شود. البته دو برابر شدن جمعیت سالمندان در سال 1430 به معنای دو برابر شدن ارایه خدمت به آنها نیست؛ زیرا به صورت تصاعدی ممکن است سالمندان نیازمند دریافت خدمت شوند واین مساله با توجه به ناترازی حال حاضر نظام تامین مالی سلامت بسیار مهم تلقی می گردد.
سرپرست مرکز ملی تحقیقات سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اینکه در سراسر دنیا با پدیده ای به نام Health Care Fraud and Abuse روبه رو هستیم افزود: این مساله به این مفهوم است که در سراسر دنیا ممکن است پزشکان آزمایشات، تصویربرداری یا پروسیجرهایی را برای بیمار در نظر گیرد که لزوماً نیازی به آن نیست، لذا این موضوع در کل دنیا حداقل 20 درصد بار مالی اضافی  به نظام سلامت تحمیل می کند. بیمه ها باید راهکار و ساز و کاری را تعیین کنند که این هزینه ها  در جهت حفظ منابع سازمان هرچه بیشتر کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر تحقیقات نشان می دهد که حدود 30 در صد از منابع صرف شده در حوزه سلامت هدر می رود، بعبارتی اتلاف منابع وجود دارد. لذا بیمه سلامت باید با اتخاذ راهکارهایی از اتلاف این منابع جلوگیری کند و اگر به این مسآله با توجه به محدودیت منابع توجهی نشود، روز به روز فشار بیشتری بر منابع  سازمان تحمیل می شود.
عفت پناه با بیان اینکه سواد سلامت در جامعه شرایط مناسبی ندارد تاکید کرد: بعنوان مثال حدودا 40 درصد از افراد مبتلا به فشارخون از بیماری خود اطلاع ندارند که این مساله نشان از کمبود  سواد سلامت دارد، متاسفانه این بیماران مستعد ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سکته مغزی، قلبی، عروقی و بیماری های دیگر هستند. اگر سواد سلامت یا خود مراقبتی در جامعه افزایش پیدا کند، ابتلا به فشار خون کاهش پیدا کرده و درنتیجه بارمالی سازمان های بیمه گر نیز کاهش می یابد.
سرپرست مرکز ملی تحقیقات سازمان بیمه سلامت ایران گفت: چون هم اکنون 50 درصد جمعیت کشور به نوعی تحت پوشش بیمه سلامت هستند،  باید متناسب با نیازهای بیمه شدگان و به ویژه نیازهای منطقه ای افراد تحت پوشش؛ با استفاده از خدمات الکترونیکی و دریافت خدمات از راه دور وتله مدیسین خدمات ارزان و قابل در دسترس و کارا را به انها ارایه نماییم .
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین چالش های نظام بیمه ای کشور نظام پرداخت غیر روز آمد است تصریح کرد: با توجه به اینکه دهه ها از اجرای مدلهای چون پرداخت کارانه در دنیا گذشته و اغلب کشورهای پیشرفته از مدل های دیگر پرداخت استفاده می کنند؛ باید تغییراتی در روش پرداخت ایجاد کرده و از روش های جدید مطرح در دنیا استفاده شود. بدون شک مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت باید راهکارها و متدهای علمی این روش ها را در اختیار مدیران تصمیم گیر سازمان قرار دهد.
دکتر عفت پناه ادامه داد: امروزه در دنیا انقلابی در صنایع داروسازی رخ داده است، به این مفهوم که روش های نوترکیب، بیوتکنولوژی جایگزین درمان های دارویی رایج دردنیا شدند. باید با توجه به منابعی که در سازمان بیمه سلامت وجود دارد؛ به استفاده از روش های گفته شده، موثرتر و کاراتر با هدف کاهش بارمالی سازمان فکر کرد.
سرپرست مرکز ملی تحقیقات سازمان بیمه سلامت ایران، با تاکید بر ضرورت توجه به پیشگیری بیان کرد: متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل بی تحرکی دچار بیماری های مختلفی می شوند که بدون تغییر شیوه زندگی نمی توان از این مرحله گذر کرد. لذا باید از روش های پیشگیری در کاهش ابتلا به بیماری  و تغییر شیوه زندگی مردم  به منظور  حفظ سلامتی مردم و حفظ منابع سازمان استفاده گردد.
دکتر عفت پناه، با اشاره به ضرورت برقراری نظام ارجاع و پزشک خانواده گفت: امروزه دریافت خدمات در کشور برای بیماران هزینه بر و گران است. تنها راه ممکن برای برون رفت از این مشکل استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده است. همچنین خرید راهبردی و برقراری راهنماهای بالینی با هدف حمایت مالی و دسترسی عادلانه به خدمات سلامت باید مد نظر قرار گیرد
وی در پایان بر نقش قابل توجه پژوهش در رفع چالش ها و استفاده درست و به موقع از فرصت های حاصله تأکید نمودند و راه اندازی واحدهای استانی مرکز در سراسر کشور، بیان تجربیات و چالش های بیمه سلامت در نشست های شنبه های هم اندیشی و دانش افزایی، برگزاری دوره های دیپلم پژوهشی، بهره مندی از ظرفیت نخبگان در قالب سرباز نخبه و دستیار پژوهشی و همچنین فارغ التحصیلان رشته های سیاست گذاری سلامت، اقتصاد سلامت، انفورماتیک پزشکی، مدیریت اطلاعات سلامت، آمار زیستی، اپیدمیولوژی و سایر رشته های مورد نظر را از جمله نقاط قوت و فرصت های حاصله از پیگیری های این مرکز در یکسال اخیر بر شمردند که می تواند نتایج قابل توجهی را حوزه پژوهش به دنبال داشته باشد.


کد مطلب: 29952

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/29952/ضرورت-جذب-حداکثری-نخبگان-صاحبنظران-برون-سازمانی-حوزه-بیمه-سلامت

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com