یک کارشناس اقتصادی با تأکید بر کاهش چشمگیر توان تأمین مالی بانکها در کشور، بر لزوم بهرهبرداری از صندوقهای مبتنی بر دارایی تأکید نمود.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بنکر (Banker)، ایمان اسلامیان درباره اهمیت ایجاد صندوقهای پروژه برای تأمین مالی پروژههای عمرانی بیان کرد: ساختار تأمین مالی کشور ما بر پایه بانکها بنا شده و آنها به عنوان بازوی اصلی تأمین مالی در نظر گرفته میشوند.
وی گفت:اگر بانکها قدرت تأمین مالی خود را از دست دهند، امکان تأمین مالی پروژهها، به ویژه پروژههای زیرساختی، با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.
چالشهای نظام بانکی کشور از لحاظ مالی
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: وضعیت کنونی نشان دهنده این است که توان تأمین مالی بانکها به صفر رسیده است و نظام بانکی کشور حتی برای پروژههای متوسط نیز از توان مالی کافی برخوردار نیست.
اسلامیان گفت: درکشورهای در حال توسعه که نهادهای اقتصادی بخش خصوصی ضعیف هستند، دولت باید به عنوان محرک اصلی پروژههای بزرگ ملی عمل کند.
وجود چالشهای کلیدی در دولت
وی ادامه داد: یکی از چالشهای اساسی در دولت این است که مدیران تنها به تأمین مالی از طریق بودجه دولتی توجه دارند و مهارتهای لازم برای تأمین مالی به شیوههای دیگر را ندارند.
اسلامیان تأکید کرد: برای تأمین مالی پروژههای بزرگ، نیاز به رویکردهای نوینی داریم و در غیر این صورت، اجرای هیچ پروژهای در کشور ممکن نخواهد بود.
ابزارهای مالی در بازار سرمایه محدود است
وی افزود: در کشورهای مختلف، بازار سرمایه عمیق و ابزارهای مالی متنوعی وجود دارد که یکی از دلایل پیشرفت آنها، مدیریت مؤثر تأمین مالی پروژههاست.
اسلامیان افزود: متأسفانه در کشور ما، ابزارهای مالی در بازار سرمایه بسیار محدود است.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: هیچ یک از صندوقهای پروژه در کشور ما به موفقیت نرسیدهاند و حتی پروژههایی که به حمایت دولت نیاز دارند نیز در شرایط فعلی به خوبی اجرا نمیشوند.
وی در نهایت گفت: کشور ما دیگر ظرفیت تأمین مالی مبتنی بر بدهی را ندارد و باید از ابزارهای مبتنی بر دارایی استفاده شود که موجب جذب سرمایهگذاران خواهد شد.