قیمت سیبزمینی در چند روز اخیز رشد چشمگیری داشته است و در برخی مناطق به 60 هزار تومان رسیده است. اما علت افزایش قیمت سیبزمینی چیست؟
موج گرانی به سیبزمینی رسید
یک کیلو سیبزمینی؛ ۶۰ هزار تومان!
3 بهمن 1403 ساعت 15:07
قیمت سیبزمینی در چند روز اخیز رشد چشمگیری داشته است و در برخی مناطق به 60 هزار تومان رسیده است. اما علت افزایش قیمت سیبزمینی چیست؟
به گزارش صدای بانک از تجارت نیوز، این روزها قیمت اکثر میوهها و سبزیجات در مقایسه با یک ماه پیش هم رشد گستردهای داشته است. البته پیش از شب یلدا هم برخی از اقلام میوه و سبزیجات افزایش قیمت پیدا کردند که این اتفاق نگرانی مردم را برانگیخته بود.
یکی از این اقلام سیبزمینی است. بررسیها حاکی از آن است که قیمت هر کیلوگرم سیبزمینی در برخی مناطق به 60 هزار تومان هم میرسد. این در حالی است که سیبزمینی در میادین میوه و ترهبار 27 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمتگذاری شده و قیمت عمدهفروشی هر کیلوگرم سیبزمینی در میادین مرکزی میوه و ترهبار بین 22 هزار تا 38 هزار تومان است.
سرمازدگی و کاهش عرضه دلیل افزایش قیمت سیبزمینی است
دلایل مختلفی برای افزایش قیمت سیبزمینی وجود دارد. یکی از این دلایل تغییرات آبوهوایی است چراکه در فصل زمستان میوه و سبزی مورد نیاز کشور از مناطق جنوبی تأمین میشود و چون هزینه حملونقل هم به سایر هزینهها اضافه میشود، در نتیجه قیمتها افزایش مییابند.
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفتوگو با ایسنا علت افزایش قیمت سیبزمینی را کاهش عرضه در بازار و افزایش صادرات اعلام کرد.
همچنین مصطفی دارایینژاد، رئیس سابق اتحادیه بارفروشان، درباره علت افزایش قیمت سیبزمینی به همشهری گفته است: سرمازدگی در برخی مناطق تولیدکننده این محصول و افزایش صادرات، به عوامل افزایش قیمت سیبزمینی تبدیل شدهاند.
به گفته او، بر اساس قانون مجلس باید از شش ماه قبل برای توقف صادرات اقدام میشد اما این اتفاق رخ نداد. از آنجا که صادرات سودآوری زیادی برای تجار دارد، بنابراین تجار هم اقدام به صادرات این محصول میکنند. مقصد صادراتی سیبزمینی ایرانی عراق و ترکیه است.
چه زمانی قیمت سیبزمینی کاهش مییابد؟
دارایینژاد درباره زمان کاهش قیمت سیبزمینی توضیح داد: این مشکل تا فروردین سال بعد ادامه دارد. البته 10 تا 15 نفر این محصول را در مقدار زیاد در انبارها دپو کردهاند و به صورت قطرهچکانی آن را در بازار توزیع میکنند.
چگونه میتوان قیمتها را کنترل کرد؟
یکی از راهکارهای کنترل بازار در چنین شرایطی واردات است؛ زیرا قیمت تمامشده سیبزمینی وارداتی نسبت به سیبزمینی تولید داخل مناسبتر است.
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان، امکان واردات سیبزمینی از ترکیه یا پاکستان وجود دارد و میتوان با قیمت تمامشده 18 هزار تومان آن را به بازار تهران رساند.
کد مطلب: 30364