کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

لزوم توسعه تجدیدپذیرها توسط صنایع

15 بهمن 1403 ساعت 16:01

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت توسعه تجدیدپذیرها توسط صنایع، گفت: طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، باید حداقل ۵ درصد از نیاز برق صنایع از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین شود.


به گزارش صدای بانک از خبرگزاری مهر، زهرا فلاحی کارشناس اقتصادی طی مصاحبه ای درباره ناترازی انرژی در بخش صنعت گفت: یکی از مهم‌ترین اقدامات در راستای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی اقتصاد ایران؛ حل ناترازی برق و گاز کشور است. متأسفانه یکی از علل اصلی ناترازی گاز و حتی برق کشور، وابستگی بیش از حد تولید برق کشور به گاز است به نحوی که بیش از ۸۵ درصد از تولید برق به وسیله گاز تولید می‌شود و این وابستگی بسیار بالا در بین کلیه کشورهای دنیا نیز سابقه نداشته است و در این وضعیت، موجب فشار بی‌سابقه به منابع گازی کشور و در نتیجه مصرف بالای گاز در بخش نیروگاهی هستیم که موجب شکل‌گیری ناترازی بزرگی برای گاز کشور شده است که موجب توقف تولیدات صنعتی شده است.
وی افزود: برای حل این معضل بسیار مهم و کلیدی، باید مسیر تولید برق را از سوخت گاز جدا کنیم و به سمت تنوع بخشیدن در سبد تولید برق کشور حرکت کنیم. مهم‌ترین گام در زمینه حل ناترازی و رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی با توسعه صنایع پیشران کشور، تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور با ایجاد نیروگاه‌های تولید برق تجدیدپذیر، هسته‌ای و ذغال‌سنگی است به نحوی که وابستگی نیروگاه‌های کشور به گاز به میزان ۳۰ درصد از کل نیاز سوختی نیروگاه‌ها باید پایین بیاید.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تمرکز بر تولید ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق از سوخت زغال‌سنگ گفت: برای کاهش اثرات منفی سیستم تولید برق با خوراک گاز، ایران باید منابع انرژی خود را متنوع کند. یک مجموعه تولید برق متنوع نه تنها فشار بر منابع گاز را کاهش می‌دهد، بلکه امنیت انرژی را نیز افزایش می‌دهد. زغال سنگ فرصتی اساسی برای توسعه ظرفیت تولید برق ایران است. ایران با سرمایه گذاری در نیروگاه‌های زغال سنگی تا توان ۳۰ هزار مگاوات می‌تواند طبق چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه به بیش از ۳۰ هزار مگاوات نیز برسد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت توسعه تجدیدپذیرها توسط صنایع گفت: در رویکرد مبتنی بر توسعه برق تجدیدپذیر به خصوص با توجه به قرارگیری صنایع کشور در نقاط مختلف کشور، مهم‌ترین سازوکار مبتنی بر توسعه نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر است که راهبردی‌ترین اقدام برای صنایع لحاظ می‌شود و طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، باید حداقل ۵ درصد از نیاز برق صنایع از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأمین شود.
فلاحی تصریح کرد: به این ترتیب علاوه بر صنایع، مناطق شهری نیز به راحتی می‌توانند با اخذ وام بانکی، اقدام به تهیه برق تجدیدپذیر و نصب آن بر بام خانه‌ها و همچنین پنجره خود کنند که به این ترتیب برق خانگی نیز مجزا تولید و استفاده خواهد شد و فشار به شبکه تولید برق از این محل نیز کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به مهم‌ترین مزیت استفاده از انرژی هسته‌ای در کشور گفت: مهم‌ترین مزیت انرژی هسته‌ای، مسئله مربوط به تولید برق هسته‌ای است که طبق برنامه هفتم توسعه مبتنی بر نیاز کشور، باید حداقل ۲۰ هزار مگاوات تولید برق کشور از محل نیروگاه‌های تولید برق هسته‌ای باشد که در این زمینه باید دولت با توجه به صلح‌آمیز بودن استفاده از انرژی هسته‌ای در زمینه تولید برق همه تلاش خود را به کار گیرد و بیشترین میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را معطوف به توسعه فازهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر و تأمین نیاز برق جنوب کشور از مسیر نیروگاه‌های اتمی و برق هسته‌ای کند.


کد مطلب: 30547

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/30547/لزوم-توسعه-تجدیدپذیرها-توسط-صنایع

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com