تاریخ انتشارسه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲
کد مطلب : 3938

دلایل رشد 80 درصدی شاخص بورس

۰
plusresetminus
دبیرکل کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری ایران در مورد عوامل رشد بازار بورس گفت: رشد نقدینگی و  رکود نسبی در سایر بازار‌های موازی منجر به سرازیر شدن سرمایه‌ها به این بازار شد و فرصت مناسبی برای بازار سرمایه به وجود آمد.  
دلایل رشد 80 درصدی شاخص بورس
 به گزارش "صدای بانک" ،  دلایل رشد شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران و چالش‌های اعمال مقررات جدید بازار پایه فرابورس از سوی مسئولان اعلام شد.

 محسن خدابخش کارشناس بازار سرمایه در برنامه تیتر امشب در مورد وضعیت رو به رشد بورس طی ماه‌های اخیر گفت: شرکت‌های بورسی با توجه به تغییرات در وضعیت بنیادی، هم  از لحاظ فروش و هم عملکرد،  شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داشتند و بازار بورس نسبت به سایر بازار‌های موازی برای سرمایه‌گذاران پیشتاز بوده است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال شاخص کل بورس ۸۰ درصد  و ارزش بازار ۷۳ درصد رشد داشته است و آمار حجم و ارزش معاملات، نشان دهنده این است که رشد این بازار حاصل اقبال سرمایه‌گذاران و نه به خاطر افزایش قیمت اجناس بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه توضیحاتی در مورد اصطلاحات این بازار ارائه داد و گفت: بازار بورس اول تشکیل شده و شرکت‌هایی که سرمایه بالاتری دارند، در آن هستند.  شرکت‌هایی که سرمایه آن‌ها در حد بورس نیست، در فرابورس پذیرش شده‌اند. در بازار پایه ، شرکت‌هایی که لغو پذیرش شده‌اند یا شرایط پذیرش در بورس و فرابورس ندارند، حضور دارند.

خدابخش درباره اعمال تغییرات در بازار پایه فرابورس و افت سهام بعضی از شرکت‌ها تصریح کرد: عوامل مختلفی در قیمت شرکت‌ها متاثر است، این افت قیمت در بقیه بازار‌ها همچون بورس هم اتفاق افتاده و نمی‌توان گفت، الزاما ناشی از اعمال قوانین جدید بوده است. سرمایه گذاران باید ریسک بازار را بپذیرند و با چشم باز سرمایه گذاری کنند.

وی ادامه داد: دلیل اصلی افت قیمت‌ها، تغییر دامنه نوسان بوده است. اکثر شرکت‌ها که با دامنه نوسان ۱۰ درصد محاسبه می‌شدند، اکنون با اعمال مقررات جدید، با دامنه نوسان ۳ محاسبه می‌شوند. تغییر دامنه نوسان هیچ تاثیری در سوددهی شرکت ندارد و سهامداران نگران اینکه تغییر دامنه نوسان باعث  از دست رفتن امکان رشد سهام شود، نباشند.

در ادامه اسلامی بیدگلی دبیرکل کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری ایران در مورد عوامل رشد بازار بورس گفت: رشد نقدینگی و  رکود نسبی در سایر بازار‌های موازی منجر به سرازیر شدن سرمایه‌ها به این بازار شد و فرصت مناسبی برای بازار سرمایه به وجود آمد.  

وی افزود: البته در این شرایط نگرانی‌هایی هم به وجودمی آید. سرمایه گذاران جدید به بازار اضافه می‌شوند که بسیاری از آن‌ها برای اولین دوره حضور پیدا کرده اند و  با مفاهیم ریسک بازار و  تحلیل شرکت‌ها آشنا نیستند. ممکن است وارد شرکت‌های به اصطلاح داغ شده و با زیان مواجه شوند.
اسلامی بیدگلی تصریح کرد: در بازار‌ها، ابزار‌هایی برای غیرحرفه ای‌ها طراحی می‌شود مثل صندوق‌های سرمایه گذاری که افرادی که آشنایی ندارند، باید از این طریق وارد بازار سرمایه شوند تا سرمایه آن‌ها به نهاد‌های حرفه‌ای تحت نظارت سپرده شود و در خطر نباشد.

دبیرکل کانون نهاد‌های سرمایه‌گذاری درباره اعمال مقررات جدید در بازار پایه فرابورس اظهار کرد: شرکت‌هایی در بازار پایه حضور دارند که یا از شرایط پذیرش خارج شده اند یا شرایط پذیرش را نداشتند و  معمولا ریسک بیشتری دارند چراکه اطلاعاتشان کمتر منتشر می‌شود و الزامات گزارشگری کمتری دارند.

وی ادامه داد: در یک دوره زمانی تغییرات قیمت محسوسی در شرکت‌های بازار پایه حس می‌شد و نیاز به تغییر قوانین و مقررات در بازار پایه بود. بنابراین برای اعمال مقررات جدید فرایندی طی شد. فرابورس پیشنهاداتی داشت، سازمان بورس جلساتی با فعالان داشت و از نظرات متعددی استفاده شد. جمع بندی این پیشنهادات منجر به این تغییرات شد البته راه برای اصلاحات مجدد باز است و اگر لازم باشد انجام می‌گیرد.

وی درباره افت سهام برخی شرکت‌ها با اعمال مقررات جدید گفت: ارزش سهام تابع مقررات نیست، اما قیمت سهام ممکن است تابع باشد، چون عرضه و تقاضا در آن تاثیر دارد. انحراف قیمتی در بعضی سهام‌ها ایجاد شده بود که نیاز به اصلاح داشت و دیر یا زود حتی بدون اعمال مقررات جدید هم قیمت سهام این شرکت‌ها تعدیل می‌شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین