به گزارش "
صدای بانک" ، هنگامی که یک شرکت بیمه تازه تاسیس که مجوز فعالیتش دراردیبهشت سال ۹۵ داده شده توانست طی مدتی کوتاه خسارات سنگین پروندههای سیل فروردین ۹۸ را پرداخت کند، اهمیت و مفهوم مدیریت ریسک و توزیع درست آن دربازار اتکایی و دسترسی به نقدینگی بیش از پیش خود را نشان داد. با وقوع سیل ۹۸ مشخص شد، کمیته امداد با درایت بیمهگر خود را انتخاب کرده و با سپردن ریسک یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی مددجویانش به بیمه تجارت نو تصمیم درستی گرفته است.
نیما نوراللهی مدیرعامل بیمه تجارت نو دراین باره گفت: از ابتدای وقوع سیل امسال همکاران بیمه تجارت نو در استانهای سیل زده حاضر و تا جایی که امکان داشت واحدهای خسارت دیده را بازدید و پروندههای خسارات را تشکیل دادند، اما سیل پدیدهای است که شناسایی تمام خسارات تا فروکش شدن کامل آب زمان براست و درنهایت ۵۵ هزار فقره خسارت به ارزش ۷۸۸ میلیارد ریال پرداخت شد.
او با بیان اینکه درابتدای مهر صد درصد پروندههای خسارت مددجویان کمیته امداد پرداخت و تسویه شد، گفت: درقرارداد کمیته امداد که واحدهای مسکونی مددجویان آن درسراسر کشور تحت پوشش بیمه آتش سوزی تجارت نو با پوشش تکمیلی سیل و زلزله قرارداشت، تمامی نکات فنی به ویژه پراکندگی ریسک به درستی رعایت شده بود، اما این سیل بیسابقه ۲۴ استان کشور را درگیرکرد و ضریب خسارت را افزایش داد.
نوراللهی درپاسخ به این پرسش که «آیا این خسارات شما را در تمدید قرارداد با مددجویان کمیته امداد دچار تردید میکند؟» متذکرشد: قبل از هرچیز بیمه تجارت نو به پرتفوی کمیته امداد با نگاه ارزشی برخورد میکند و در تمام مراحل رسیدگی به پروندههای خسارت سعی شد،حقی از ذی نفع بیمه نامهای ضایع نشود و سهامداران نیز برپرداخت به موقع و کامل خسارات رویکرد مثبت داشتند.
او با اشاره به اینکه زمان تمدید بیمه نامه کمیته امداد بهمن است، ادامه داد: بهعنوان مدیری دارای تجربه بازاریابی و توسعه فروش، کمیته امداد را از قبل میشناختم و، ضریب خسارت این پرتفوی،معمولی و مانند بسیاری از بیمهگذاران بزرگ صنعت بیمه است.از طرفی سیل ۹۸ بی سابقه بود و هیچ ریشسفیدی چنین سیلی را نه دیده و نه شنیده بود، به عبارتی تا زمانی که مدیران کمیته امداد از سرویس دهی ما رضایت داشته و بیمه تجارت نو را انتخاب کنند، بیمه تجارت نو از تمدید قرارداد خوشحال خواهد شد.
نوراللهی که از شهریور ۹۷ مدیرعامل بیمه تازه تاسیس تجارت نواست درباره این شرکت نوپا گفت: هرچند بیمه تجارت نو از منظر فروش حق بیمه درابتدای کار عملکرد مطلوبی دارد بهطوریکه درپایان ۶ماه اول سال ۹۸ کل بودجه پیش بینی شده سال محقق شد، اما آنچه میخواهم مورد توجه قراربگیرد، اقدامات ساختاری شرکت و تشکیل بخشهای مختلف درسالهای ابتدایی فعالیت است.
او درباره سهم سهامداران درتولید حق بیمه یادآورشد: شاید باورش سخت باشد اما بیمه تجارت نو با دارا بودن سهامداران بزرگی چون بانک تجارت، پست بانک، نفت و گاز پارسیان و آستان قدس رضوی تنها ۵درصد از پرتفوی در دایره سهامداری است و ۹۵ درصد از حق بیمه در بازار رقابتی تولید شده است.
وی با بیان اینکه بیمه تجارت نودرحال آمادهسازی واحدها برای ارائه خدمات و سرویسهای ویژه به سهامداران است و به همین منظور تقویت ساختاردر اولویت مدیریت جدید بود.
نوراللهی حق بیمه تولیدی ۶ ماهه اول امسال را مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بخش اعظم پرتفوی مربوط به رشته مهندسی است، شامل ریسک انتقال نفت و گاز میشود، درقراردادها کشتی هم هست که بهطور مشخص آدریان دریا تحت پوشش بیمه تجارت نو قراردارد و برای بیمه آن پوشش خوب اتکایی گرفته شده، خوشبختانه مشکلی که برایش پیش آمد به خیرگذشت.
او افزود: فروش ما نشان میدهد که بعد از تحقق ۱۰۰ درصد بودجه در پایان ۶ماه، درپایان امسال سهم بیمه تجارت نو از بازار کل کشور به یک و نیم درصد برسد که این اتفاق خوب حاصل تلاش تیمی تجارت نو است.
نوراللهی گفت: بهرهمندی از تکنولوژیهای جدید جزو ملزومات فعالیت در بازاراست و با راهاندازی سامانه ابری از این پس تمامی کاربران بیمه تجارت نو میتوانند با استفاده از هرسخت افزارو هر سیستم عاملی به تمام نرم افزارهای داخل شرکت فارغ از تکنولوژی طراحی، دسترسی داشته باشند، در واقع محدودیت استفاده از نرم افزارهای دسکتاپی که فقط درمحیط ویندوز قابل اجرا بود برداشته شد.
او درپاسخ به این پرسش که آیا بیمه تجارت نو به دنبال بازار خرد است یادآورشد: باید پذیرفت که بازار دستخوش تغییر و تحولات زیادی شده و بیمهها هم برای جذب مشتری باید برنامههای جدیدی داشته باشند، قطعا با این سرعت تغییرات فروش دربازار تا چند سال آینده چیزی بهعنوان نماینده سنتی در بازار نخواهیم دید.
وی ادامه داد: به عبارتی نمایندگان قدیمی باید با الگو گرفتن از سایر مشاغل مانند وکلا به دنبال آموزش و تربیت نمایندگان جدید باشند تا تازه واردها در دفاتر این سرمایهها دورههای کارآموزی دیده و وارد بازار شوند، اخلاق حرفهای و مشتری مداری را باید دراین بخش از بازار یادگرفت.
نوراللهی با بیان اینکه درآمد سرانه نمایندگان بیمه زیر ۳ میلیون تومان است، گفت: بخش اعظمی از نمایندگان صنعت بیمه درآمدی زیر خط فقر دارند، بنابراین این چالش میتواند ریشه برخی از تخلفات هم باشد، بنابراین ما نباید به دنبال محدود کردن آنها باشیم اما باید مدل فروش را تغییر داد.
مدیرعامل بیمه تجارت نو گفت: انجمن حرفهای صنعت بیمه بهترین راه برای ارتقای سطح علمی نمایندگان و رتبه بندی آنهاست و بیمهها بهتر است ازاین فرصت استفاده کنند.
او درخاتمه درباره حس فساد درصنعت بیمه که اخیرا مطرح شده است، توضیح داد: بودن فقر با حس فقیربودن متفاوت است و درمان اولی بسیار ساده تر از دومی است. درواقع حس فسادهم همین است اینکه نهادی راه نفوذ فساد داشته باشد با به روزترین روشهای نظارتی قابل کنترل است اما درمان حس متقلبان و متخلفانی که اندیشه فساد در صنعت بیمه دارند تقریبا غیرممکن است، صنعت بیمه در زمان بحران و خسارات سنگین قبل از سایر نهادها برای کمک و جبران میآید و به خاطر همین ماهیتی که دارد با آحاد مختلف در ارتباط است و تاکنون خسارات جعلی زیادی پرداخت کرده است، زمان آن رسیده درمقابل اندیشه تقلب دربیمهها ایستاد.
منبع: دنیای اقتصاد