غول بانکی اچاسبیسی روز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که ۶۵ درصد از درآمد خود را در نیمه نخست امسال به دلیل مشکلات مالی ناشی از بحران شیوع کرونا (کووید-۱۹) از دست داده است.
شیب نزولی درآمد غول بانکی اچاسبیسی
13 مرداد 1399 ساعت 10:54
غول بانکی اچاسبیسی روز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که ۶۵ درصد از درآمد خود را در نیمه نخست امسال به دلیل مشکلات مالی ناشی از بحران شیوع کرونا (کووید-۱۹) از دست داده است.
به گزارش "صدای بانک" ، درآمد بانک در ماههای ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۰میلادی(دی۹۸ تا خرداد۹۹)، به ۴.۳ میلیارد دلار رسیده که این میزان ۶۵ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است.
کارشناسان میگویند که این میزان فراتر از حدی است که پیشبینی میکردند و نشاندهنده پیامدهای ناشی از بحران کروناست. همچنین گفته می شود که تنشهای سیاسی میان آمریکا و چین در خصوص هنگکنگ بر درآمدهای این بانک بی تاثیر نبوده است. مقر اصلی بانک اچاسبیسی در لندن است اما نیمی از درآمدش از منطقه شرق آسیا تامین میشود.
«نول کویین» مدیر اجرایی اچاسبیسی در این باره گفت: تنش های سیاسی میان آمریکا و چین، ناگزیر شرایط چالش برانگیزی را برای بانک ایجاد کرده، اما ما آمادگی داریم منافع مشتریان و سرمایهگذاران را تامین کنیم.
بانک اچاسبیسی اردیبهشت گذشته نیز اعلام کرد که ۴۸ درصد از درآمدهای خود را بر اثر بحران کرونا و بدحسابی وام داران در سه ماه نخست سال از دست داده است.
مدیران بانک برای جلوگیری از تشدید مشکلات مالی درصدد تعدیل نیرو برآمدهاند. این در حالی است که آنها چند ماه پیش هم از برنامه تعدیل ۳۵ هزار شغل ظرف ۳ سال آینده خبر دادند.
بانک مرکزی انگلیس اواخر اسفند گذشته با هدف کاهش تأثیرات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، نرخ بهره بین بانکی را به پایین ترین حد ممکن رساند.
براساس تصمیم کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلیس، نرخ بهره بین بانکی در این کشور اینک به یک دهم درصد (۰.۱) رسیده که این رقم در تاریخ انگلیس کمسابقه است.
این اقدام اگرچه با هدف افزایش چرخش منابع مالی صورت گرفته اما در اصل باعث کاهش منابع درآمدی بانکها از محل پرداخت وام شده است.
بانک اچاسبیسی در سال ۱۸۶۵میلادی توسط توماس ساترلند بانکدار اسکاتلندی در هنگکنگ که از مستعمرات بریتانیا بود، تاسیس شد و اکنون به عنوان یکی از بزرگترین بانکهای جهان شناخته میشود.
این بانک، مالک شبکهای از هفت هزار و ۲۰۰ شعبه در ۸۵ کشور جهان است. در سال ۲۰۱۲ این بانک با دارایی خالص ۲ هزار و ۶۹۳ تریلیون دلار به عنوان بزرگترین بانک جهان، بر پایه میزان داراییها شناخته شد.
سهام این بانک در بازارهای بورس لندن، نیویورک، بورس اوراق بهادار هنگکنگ، بورس یورونکست پاریس و بورس اوراق بهادار برمودا معامله میشود.
منبع: ایرنا
کد مطلب: 9125