بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان سبزپوش شدند.
ادامه صعود بورس های جهانی
15 مرداد 1399 ساعت 9:23
بیشتر شاخص های مهم بورسی در جهان سبزپوش شدند.
به گزارش "صدای بانک" ، به نظر نمی رسد آمریکا و چین قصد آتش بس بر سر موارد گسترده اختلافی خود را داشته باشند. مایک پمپیو- وزیر خارجه آمریکا در سخنانی از احتمال اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه شرکت هایی که با مقامات امنیتی چین همکاری دارند، خبر داده است. به تازگی اپلیکیشن محبوب چینی تیک تاک به دستور دونالد ترامپ در آمریکا فیلتر و کارکنان بخش دولتی آمریکا از نصب آن منع شده اند.
هم چنین برخی از اخبار غیررسمی حاکی از آن است که آمریکا در صدد محدود کردن حضور خبرنگاران چینی در این کشور است. وانگ ون بین- یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین از آمریکا خواسته است تا سرکوب سیاسی رسانه های چینی و خبرنگاران آن ها را متوقف کند در غیر این صورت چین اقدامات متقابل را انجام خواهد داد. به گفته این مقام چینی، آمریکا در صدد است تا مدت صدور روادید برای اقامت مجاز فعالان رسانه ای چین را به ۹۰ روز کاهش دهد.
فیلیپ ماری- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در روبو بانک گفت: بازارها با خبرهای زیادی سر و کار دارند که نگرانشان باشند. احتمال بروز موج دوم همه گیری کرونا در آمریکا، روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و هم چنین تشدید تنش ها با چین هر کدام می توانند به تنهایی در ادامه سال برای صعود شاخص ها مشکل آفرین باشند. انتظار من این است که روند کوچک شدن اقتصاد تا جایی ادامه یابد که بانک مرکزی را وادار به اقدامات جدید کند. احتمالا فدرال رزرو سراغ نرخ بهره منفی یا کنترل منحنی بازده اوراق قرضه وزارت خزانه داری برود به ویژه اگر خبری از یک بسته حمایتی بزرگ دیگر نباشد.
از سوی دیگر هر چند که اخبار مثبتی در زمینه دارویی و کاهش سرعت شیوع کرونا در جهان به گوش می رسد اما به نظر می رسد هنوز تا تولید و عرضه انبوه واکسن موثر مقابله با کرونا مسیری طولانی در پیش است. گروه تحقیقات دارویی دانشگاه آکسفورد که پیشتر از احتمال ساخت واکسن کرونا تا پایان سال خبر داده بود، اکنون در اظهاراتی گفته است شاید لازم باشد افراد به طور سالانه مجبور به تزریق واکسن کرونا شوند و واکسن ساخت آن ها، یک پادتن همیشگی در برابر این ویروس نباشد.
تاکنون بیش از ۱۸ میلیون و ۵۷۱ هزار و ۷۴۶ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۷۰۰ هزار و ۳۸۵ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۵۹ هزار و ۴۵۶ نفر، برزیل با ۹۵ هزار و ۷۸ نفر، مکزیک با ۴۸ هزار و ۱۲ نفر، انگلیس با ۴۶ هزار و ۲۹۹ نفر و هند با ۳۹ هزار و ۸۱۸ نفر بوده است.
مت میسکین- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در موسسه " جان هانوک اینوستمنت منیجمنت" گفت: یک نوع جنگ بین کسانی که با خوش بینی به آینده می خواهند مصارف خود را افزایش دهند و آن هایی که از ترس پیدا نشدن واکسن کرونا میل به پس انداز دارند در گرفته است و همین رفتار متناقض مصرف کنندگان، کار را برای پیش بینی وضعیت آینده دشوار ساخته است.
بورس آمریکا
بانک مرکزی آمریکا اعلام کرده است که به حضور پررنگ خود در بازارهای مالی ادامه خواهد داد و برنامه خرید اوراق قرضه شرکت های مختلف و بخش دولتی نیز کماکان اجرا خواهد شد. انتظار می رود این برنامه در سطوح مختلف دست کم تا پایان سال جاری میلادی ادامه یابد هر چند که با توجه به نگرانی ها از خروج تورم از سطح دو درصدی هدف گذاری شده، این بانک احتمالا نرخ بهره را در محدوده کنونی حفظ خواهد کرد.
نرخ بهره اکنون در بسیاری از کشورهای جهان نظیر ژاپن و سوییس و هم چنین در سطح منطقه یورو در محدوده منفی قرار دارد و شماری از مقامات آمریکایی خواستار اتخاذ رویکرد مشابهی توسط فدرال رزرو هستند. با این حال بسیاری از مقامات بانک مرکزی آمریکا معتقدند چنین اقدامی فشار بسیار سنگینی در بازار اوراق خواهد داشت به ویژه حالا که بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری نسبت به زمان قبل از بحران حدودا سه برابر شده است و انتظار می رود این روند صعودی ادامه دار باشد.
در وال استریت، بیشتر شاخصها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۶۹۹.۷۵ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۴ درصد کاهش تا سطح ۳۲۹۰.۰۱ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۳۰ درصد صعود در سطح ۱۰ هزار و ۸۷۰.۳۵ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه خود در اتحادیه اروپا از تصمیم بروکسل برای نشان دادن انعطاف بیشتر در حل و فصل مساله برگزیت خبر داده است. با وجود گذشت حدود شش ماه از خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا، دو طرف هنوز بر سر چگونگی روابط خود در آینده به توافق نرسیده اند و این مساله برای هر دو طرف در شرایطی که اقتصاد آن ها در وضعیت خوبی قرار ندارد، چندان مساعد نیست.
هم چنین انگلیس مذاکرات خود را با آمریکا برای امضان پیمان تجارت آزاد شتاب بخشیده است. با وجود وعده پیشین سفیر آمریکا در لندن مبنی بر امضای سریع یک پیمان تجارت آزاد پس از برگزیت، آمریکایی ها هنوز تن به انجام چنین کاری نداده و اختلافات تجاری را دلیل این مساله عنوان کرده اند.
صورت های سود و زیان شرکت های بزرگ اروپایی به ویژه برندهای لوکس، خطوط هوایی و گردشگری نیز نشان دهنده آن است که این شرکت ها تحت تاثیر شیوع کرونا با کاهش محسوس درآمدهای خود مواجه شده اند.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۰۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۰۳۶ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با افت ۰.۳۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۶۰۰.۸۷ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۰.۲۸ درصدی در سطح ۴۸۸۹.۵۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۷ درصد بالا رفت و به ۷۰۲۱.۶۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۷ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۵۷۳.۶۳ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۰۰ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۹۴۶.۶۳ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افزایش ۰.۰۹ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۷۵.۸۰ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۱.۸۸ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۳۷.۵۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۶۸ درصد افزایش به ۴۱.۶۷ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۴۱ درصدی به ازای ۴۴.۳۸ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با صعود ۱.۳۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۲۰۰۴.۳۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۲.۴۳ درصدی به ازای ۲۵.۸۹ دلار مبادله شد.
منبع: ایسنا
کد مطلب: 9160