آمارهای مربوط به معاملات اردیبهشت ماه 1401 فرابورس ایران از این حکایت دارد که شاخص کل رشدی 3.8 درصدی را نسبت به ماه قبل تجربه کرده است. همچنین ارزش بازار فرابورس نیز به 1969 هزار میلیارد تومان رسیده است که 49 درصد آن در اختیار بازار دوم بوده است.
به گزارش صدای بانک از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، شاخص کل فرابورس ایران در اردیبهشتماه جاری روند ملایمی را پشت سر گذاشت و در آخرین روز معاملاتی این ماه به سطح 21 هزار و 538 واحد رسید که رشد 3.7 درصدی را نسبت به روز پایانی ماه قبل نشان میدهد.
در اردیبهشتماه 1401، ارزش بازار فرابورس با رسیدن به رقم 1969 هزار میلیارد تومان، به ارزش 2 هزار هزار میلیارد تومانی نزدیک شد. ارزش معاملات فرابورس نیز با رسیدن به 773 هزار و 463 میلیارد تومان رشد 429 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرد. حجم معاملات نیز به بیش از 80 میلیارد ورقه رسید که بالغ بر 349 درصد افزایش را نشان میدهد. نیمی از بازار در تملک بازار دوم
اطلاعات منتشر شده در خصوص ارزش کل بازار فرابورس به تفکیک بازار نشان میدهد که در دومین ماه سال و با بزرگتر شدن بازار فرابورس، بازار دوم با ارزشی بالغ بر 967 هزار میلیارد تومان، سهمی 49 درصدی از کل ارزش بازار فرابورس را به خود اختصاص داد. در ماهی که گذشت بازار پایه با ارزش 376 هزار میلیارد تومان و اوراق مالی اسلامی با ارزش 358 هزار میلیارد تومان نیز هرکدام به ترتیب 19 و 18 درصد از ارزش بازار را در اختیار داشتند. ارزش معاملات بازارها به تفکیک
بررسی آمارهای منتشرشده از سوی فرابورس ایران حاکی از آن است ارزش معاملات طی 18 روز معاملاتی به 773 هزار و 463 میلیارد تومان رسیده که افزایش 429 درصدی را نسبت به اردیبهشت ماه سال گذشته نشان میدهد. همچنین میانگین روزانه ارزش معاملات در 18 روز معاملاتی اردیبهشتماه 42 هزار و 970 میلیارد تومان بوده است.
بررسی ارزش معاملات اردیبهشتماه فرابورس به تفکیک بازارها نیز نشان میدهد که ارزش معاملات بازار سهام در این ماه با رشدی قابل توجه روبهروشده است و ارزش بازار اول با 482 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال 1400 بر 15 هزار و 351 میلیارد تومان بالغ شده است.
در روزهای پررونق اردیبهشتماه، ارزش معاملات بازار ابزارهای نوین مالی نیز در امتداد حرکت صعودی خود در فروردین رشد کرد، به طوری که 734 هزار میلیارد تومان از دادوستدهای این ماه به این بازار اختصاص یافت. رشد چشمگیر ارزش اوراق بدهی
نگاهی به آمار معاملات ابزارهای نوین مالی از این حکایت دارد که افزایش 454 درصدی ارزش اوراق بدهی در اردیبهشتماه نسبت به اردیبهشت سال قبل، نقش مهمی را در رشد ارزش ابزارهای نوین مالی بازی کرده است. ارزش اوراق بدهی در دومین ماه سال جاری به بیش از 720 هزار میلیارد تومان رسید که سهمی بزرگ در ارزش کل معاملات دارد.
اردیبهشت، ماهی پرماجرا برای اوراق گواهی تسهیلات مسکن بود به شکلی که ارزش معاملات در نمادهای «تسه» و «تملی» در مجموع با 258 درصد رشد نسبت به اردیبهشت سال گذشته همراه بود.
ارزش صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز با رشد 99 درصدی به 13 هزار و 315 میلیارد تومان رسید. بیشترین حجم معاملات در بازار اول
نگاهی به آمارها نشان میدهد حجم معاملات در کل روزهای معاملاتی اردیبهشت حدود 80 میلیارد ورقه بوده است که رشد 349 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن را نشان میدهد.
در این ماه حجم معاملاتی بازار سهام نیز صعودی بود و در بازارهای اول و دوم به ترتیب بیش از 24 میلیارد و 770 میلیون ورقه و 13 میلیارد و 174 میلیون ورقه معامله شده است که رشدی قابل توجه نسبت به اردیبهشت سال گذشته را نشان میدهد. از سوی دیگر حجم معاملات بازار شرکتهای کوچک و متوسط با 63 درصد افت روبهرو شد.
در ماهی که گذشت، حجم معاملات بازار پایه در رقابتی تنگاتنگ با بازار اول به 23 میلیارد و 619 میلیون ورقه رسیده است تا بازار پایه با 733 درصد رشد بیشترین رشد حجم معاملات در میان بازارها را در اردیبهشت به خود اختصاص دهد.
از سوی دیگر بیش از 18 میلیارد و 500 میلیون ورقه ابزارهای نوین مالی در اردیبهشتماه دادوستد شد تا رشد 271 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را به ثبت برساند.
همچنین میانگین حجم معاملات روزانه اردیبهشتماه شامل 18 روز معاملاتی، 4 میلیارد و 450 میلیون ورقه بوده است. محصولات شیمیایی و سرمایهگذاریها یکهتاز ارزش معاملات خرد
بر اساس دادههای معاملات خرد بازار سهام، ارزش معاملات خرد بازار در اردیبهشتماه 33 هزار و 358 میلیارد تومان بوده است. نگاهی به دادههای تفکیکی این بخش بر اساس گروههای صنعت نشان میدهد گروههای محصولات شیمیایی و سرمایهگذاریها هر کدام با 11 درصد سهم، بیشترین سهم از دادوستدهای دومین ماه سال جاری را داشتهاند.
دو گروه «زراعت و خدمات وابسته» و «محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر» نیز هر کدام با سهمی 7 درصدی از ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام، در جایگاههای سوم و چهارم ردهبندی زیرگروهها ایستادند.