تاریخ انتشاريکشنبه ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۰
کد مطلب : 13093

سیگنال‌های خطرناک از اقتصاد چین

۰
plusresetminus
سیگنال‌های خطرناک از اقتصاد چین
به گزارش صدای بانک از سایت خبری سیگنال، گزارش فصل دوم اقتصاد چین منتشر شده و آمارها نشان از این دارد که رشد تولید ناخالص داخلیِ چین برخلاف انتظار، بسیار کاهش داشته است. همین موضوع فشار زیادی را بر قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها ایجاد خواهد کرد و خبر از تدام رکود در سطح جهانی دارد. نمودار 1 روند رشد اقتصادی چین در بازه‌ی زمانی بیش از یک‌سال اخیر را به تصویر می‌کشد.

مطابق نمودار فوق، رشد اقتصادی چین از رقم 18.3 درصد در فصل اول سال گذشته، به کمتر از نیم‌درصد در فصل دوم سال جاری رسیده است. این امر به زیان کشورهایی همچون ایران که صادرکننده مواد خام و کامودیتی‌‌ها هستند، خواهد بود و درآمد آن‌ها را با کاهش مواجه خواهد کرد. زیرا علاوه بر کاهش تقاضای چین از محصولات خام کشورهایی همچون ایران، قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها نیز به سبب این کاهش تقاضا، دست‌خوش تغییر خواهد شد.

بورس ایران، کامودیتی‌محور

شرایط اقتصاد جهانی به نحوی است که رکود-تورمی هم‌زمان به وقوع پیوسته است، از طرفی رکود اقتصادی تقاضا برای کامودیتی‌ها در سطح جهانی را کاهش داده؛ هم‌زمان، تورم باعث شده تا ابرقدرت‌های اقتصادی به سمت افزایش نرخ بهره پیش بروند و درنتیجه فشار فروش دارایی‌ها و کامودیتی‌ها نیز از این ناحیه فزونی گرفته است. به عنوان مثال، اگر به قیمت‌های جهانی مس-به عنوان یکی از مهم‌ترین کامودیتی‌ها-نگاهی بیندازیم، آمارها نشان از این دارد که قیمت جهانی مس از آوریل سال جاری تقریبا 30 درصد کاهش را تجربه کرده است.

کاهش‌های جهانی کامودیتی‌ها به زیان صادرکننده‌گان ایرانی خواهد بود. به عنوان مثال، در بازار سهام ایران، با وجود افزایش-هرچند ناچیز-قیمت دلارِ نیمایی؛ شرکت‌هایی همچون فملی چندان منتفع نخواهند شد، زیرا قیمت‌های جهانی با ریزش بیشتری همراه بوده است.
همچنین، با وجود عملکرد خوبی که فولاد مبارکه اصفهان در 12 ماهه‌ی 1400 از خود به جایی گذاشت، اما بسیاری از سهامداران در خرید این نماد تعلل می‌کنند. زیرا ریسک کاهش قیمت‌های جهانی نسبتا بالا است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین