تاریخ انتشارجمعه ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۴
کد مطلب : 25423
مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد:

گواهی برق تجدیدپذیر، ابزار سبز بازار سرمایه

۰
plusresetminus
مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: با اجرای گواهی برق تجدیدپذیر، کشور ما افزون‌ بر تابلوی برق سبز دارای ابزارهای سبز نیز خواهد بود.
گواهی برق تجدیدپذیر، ابزار سبز بازار سرمایه
به گزارش صدای بانک از  پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، نشست «بررسی فرصت‌ها و ابعاد فقهی و اجرایی گواهی برق تجدیدپذیر» با حضور مدیرعامل بورس انرژی، مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیر معاملات خارج از بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مسئول بازار برق ایران در بورس انرژی برگزار شد.

لزوم آموزش در حوزه ابزارهای نوین
میثم حامدی، مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به این که با اجرای گواهی برق تجدیدپذیر، کشور ما افزون‌بر تابلوی برق سبز دارای ابزارهای سبز نیز خواهد بود، گفت: عمق‌بخشی به این موضوع نیازمند. اجرای فعالیت‌هایی از سوی مسئولان مربوطه و اقدامات تشویقی در قوانین بالادستی است.
وی در ادامه،با اشاره به لزوم آموزش در حوزه ابزارهای نوین پذیرفته شده در بورس، بیان کرد: بر اساس تاکید رییس سازمان بورس و اوراق بهادار،ضرورت دارد برای ابزارها و بازارهای جدید بازار سرمایه آموزش‌هایی در در نظر گرفته شود.
مدیر پژوهش توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن ابراز امیدواری برای توسعه بورس‌های کالایی گفت: باید بتوانیم ابزارهای جدیدی را در بورس پذیرش و آن‌ها را تعمیق بخشیم، هم‌اکنون به ابزارسازی در بورس‌های کالایی بیش ‌از بورس اوراق بهادار نیاز داریم.

نخستین بازار اسلامی در حوزه گواهی برق تجدیدپذیر
در ادامه، مجید پیره، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن اشاره به اهمیت انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: بحث برق تجدیدپذیر در سال‌های اخیر از سوی دولت مورد حمایت قرار گرفته است، در سال ۲۰۱۵ نیز سازمان ملل در منشور اهداف خود منشوری ۱۷ گانه‌ به‌منظور اهداف توسعه‌ای حوزه تجدیدپذیر طراحی کرد و بر اساس آن توافق، کشورها مکلف‌اند تا سال ۲۰۳۰ در آن راستا گام بردارند.
دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: انرژی‌های تجدیدپذیر از منظر بازارهای سرمایه دنیا جایگاه ویژه‌ای دارد و بازار سرمایه ایران اولین بازار اسلامی است که گواهی انرژی تجدیدپذیر در آن منتشر می‌شود.

افزایش ظرفیت خریداری برق صنایع از بورس انرژی
بهروز احمدی حدید، مدیر معاملات خارج از بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران در ادامه با اشاره به اهمیت ابزارهای کالایی، اظهار کرد: به نظر می‌رسد با توسعه ابزارهای بورس انرژی مشکلات صنعت برق برطرف شود.
وی با اعلام این ‌که تا کنون بالای ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت در حوزه انرژی تجدیدپذیر دیده شده که این نشان از اهمیت این حوزه است، گفت: هم‌اکنون وزارت نیرو نقش تنظیم‌گر دارد و در حال تلاش است تا از طریق بازار شفاف بورس انرژی و تعیین قیمت بر اساس عرضه و تقاضا عمل کند.
مدیر معاملات خارج از بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران ضمن تاکید بر این که راه‌اندازی تابلوی معاملات برق سبز سبب واقعی شدن قیمت‌ها شد، توضیح داد: صنایع ملزم هستند تا یک درصد از برق خود را از طریق بورس انرژی تامین کنند و این امر تا پنج سال آینده به پنج درصد خواهد رسید، برای ارگان‎های دولتی نیز برنامه‌‎هایی برای خرید برق از بورس انرژی در نظر گرفته شده که در مرحله اول حداقل باید ۲۰ درصد انرژی خود را از این مسییر تامین کنند.
احمدی حدید، بحث تولید ومصرف را مشکل پیش روی انرژی‌های تجدیدپذیر ذکر کرد و اظهار داشت: در سازوکار تابلو برق سبز، وزارت نیرو نوسان تولید را در جریان ثابت انرژی در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد و این برق در فصول گوناگون سال خاموشی ندارد.
وی با اشاره به این‌ که گواهی برق تجدیدپذیر برای انرژی‌های تجدیدپذیر بهتر است، توضیح داد: این گواهی از ریسک کم‌تری برخوردار است از این رو، وزارت نیرو موظف است اگر مصرف‌کننده‌ای این گواهی را خریداری کند پس از تحویل آن به وزارت نیرو یا نیروگاه‌های مربوط حتی در صورت کسری برق به همان میزان برق به آنها تحویل دهد.
مدیر معاملات خارج از بازار برق شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: برای توسعه بحث گواهی‌های تجدیدپذیر برنامه‌هایی در اولویت کاری داریم.

برنامه وزارت نیرو برای حضور در بورس انرژی
حمیدرضا باقری، معاون بازار برق ایران در ادامه در رابطه با برنامه وزارت نیرو برای حضور بیشتر این وزارتخانه در بورس انرژی گفت: در برنامه هفتم حداقل ۶۰ درصد از معاملات برق در بورس انرژی انجام می‌شود و تلاش ما این است که این میزان افزایش یابد.
وی افزود: کسانی که برق خود را از تابلوی برق سبز خریداری کردند، با قطعی مواجه نشدند، از این رو، برای ایجاد انگیزه مصوباتی در نظر گرفته شده که می‌توان به ماده ۱۶ «خرید برق صنایع از بورس انرژی» و الزام ادارات دولتی به منظور تامین ظرفیت مصرفی برق بین ۵ تا ۲۰ در صد از این مسیر این بازار اشاره کرد.
معاون بازار برق ایران تصریح کرد: وزارت نیرو تمام همکاری خود را با سازمان بورس و اوراق بهادار و بورس انرژی ایران در حوزه تابلوی برق سبز و انتشار گواهی برق تجدیدپذیر انجام خواهد داد.

تابلو برق سبز
علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی با بیان این ‌که بحث تابلو برق سبز از اواسط سال ۱۴۰۰ در دستورکار بورس انرژی قرار گرفت و از خرداد ماه سال جاری شاهد آغاز معاملات آن بودیم گفت: مدل‌های گوناگونی برای این مسئله مورد بررسی قرار گرفته بود چرا که مباحث مربوط به تولید برق تجدیدپذیر با برق حرارتی بسیار متفاوت است.
وی با اشاره به جمع‌بندی‌های بورس انرژی و مجموعه وزارت نیرو در حوزه ذخیره‌سازی برق عنوان کرد: براساس مطالعات تطبیقی پیشنهاد شد شبکه‌ انتقال و توزیع برق کشور از نیروگاه تا نقطه تحویل به مشترک به مثابه انبار لحاظ شود که این پیشنهاد مورد تایید کمیته فقهی قرار گرفت و در ادامه برای معامله‌پذیرشدن گواهی برق، توانیر به عنوان انباردار باید درخواست پذیرش خود را به بورس انرژی ارسال کند.
مدیرعامل بورس انرژی ضمن تاکید بر این که هدف اول گواهی برای برق‌ تجدیدپذیر بود، توضیح داد: اکنون می‌توان این امکان را برای سایر نیروگاه‌ها نیز استفاده کرد، ایران اکنون نخستین کشور در میان کشورهای اسلامی است که تصمیم بر بهره‌گیری از گواهی انرژی تجدیدپذیر دارد.
به گفته نقوی، مشوق‌ها و الزامات قانونی که برای تامین بخشی از برق صنایع و ادارات دولتی از برق تجدیدپذیر پیش‌بینی شده می‌تواند آینده خوبی برای بازار این گواهی‌ها رقم بزند که به نوعی مزایای محیط زیستی بی‌شماری برای کشور به‌دنبال خواهد داشت.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین