به گزارش "
صدای بانک" ، بر اساس آمار بانک مرکزی ۶۸۶ صرافی مجاز درسراسر کشور در حال فعالیت هستند این تعداد در اردیبهشت ماه ۶۹۲ مورد بوده که طی چهار ماه فعالیت ۶ صرافی متوقف شده است.
بررسی جدیدترین بروزرسانی فهرست صرافیهای دارای مجوز از بانک مرکزی نشان میدهد در حالی تعداد صرافیهای دارای مجوز در شهریور ماه سال جاری با کاهش مواجه شده که تعداد صرافیهای دارای مجوز در سراسر کشور در اردیبهشت ماه با اضافه شدن ۵۲ صرافی جدید، به ۶۹۲ مورد رسیده بود.
این آمار در حالی است که در سال ۹۶ تعداد صرافیهای مجاز ۴۱۹ مورد بوده است که نشان از روند رو به رشد تاسیس صرافیها در کشور در این سال نسبت به سال های قبل از آن دارد.
از این تعداد صرافی، ۳۴۱ مورد در تهران مشغول به کار هستند که بیشتر آنها در محدوده خیابان فردوسی فعالیت دارند و ما بقی نیز در سایر شهرستان ها فعال هستند.
در حال حاضر براساس قوانین بانک مرکزی، خرید و فروش ارز حاصل از صادرات به صورت حوالههای ارزی در چارچوب مقررات ارزی بر مبنای نرخ بازار صرفا از طریق «سامانه نظام یکپارچه معاملات ارزی (نیما)» مجاز است. همچنین صرافیهای مجاز معتبر موظفند حوالههای ارزی خریداری شده از صادرکنندگان را در سامانه نیما راسا و یا به واسطه سایر صرافیهای معتبر و بانکهای عامل حداکثر ظرف مدت سه روز کاری به فروش رساند. نرخ فروش ارز صرافیهای مجاز معتبر حداکثر یک درصد بالای نرخ خرید مندرج در سامانه «نیما» و «سنا» خواهد بود.
با توجه به قوانین جدید خرید و فروش ارز به صورت اسکناس (معاملات جزیی بر مبنای مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافیها) توسط صرافیهای مجاز معتبر صرفا با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» امکانپذیر است و همه صرافیهای مجاز معتبر میتوانند نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی اقدام کنند.
براین اساس فروش ارز به صورت اسکناس توسط صرافیهای مجاز معتبر بابت مصارف ارزی خدماتی با رعایت مقررات ارزی و مقررات مبارزه با پولشویی مجاز است و صرافیهای مجاز معتبر میتوانند حداکثر پنج درصد از حوالههای ارزی خریداری شده را تبدیل به ارز کرده و به صورت اسکناس برای مصارف خدماتی به فروش رسانند. همچنین همه هزینههای نقل و انتقالات و تبدیلات ارزی به عهده مشتری خواهد بود.