به گزارش "
صدای بانک" ، عضو اتاق بازرگانی ایران و انگلیس گفت: به رغم شرایط کنونی و لزوم فعالیت بیشتر اتاق بازرگانی ایران و انگلستان برای گسترش روابط اقتصادی با انگلستان، متاسفانه اتاق ایران و انگلستان در تهران در زمینه توسعه روابط اقتصادی دو کشور بسیار منفعل عمل می کند!
ابوالفضل حجازی عضو هیات اعزامی از اتاق بازرگانی ایران به همایش فرصتها و چشم انداز روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و انگلیس، با اشاره به تعاملات سازنده شرکت کنندگان و میهمانان در این همایش، اظهار داشت: برگزاری چنین نشست هایی می تواند فرصت تبادل تجربیات در راستای توسعه و تقویت همکاری تجاری و مالی با ایران را برای فعالان عرصه اقتصادی در اروپا و انگلستان فراهم کند.
وی با توجه به تمایل شرکتهای انگلیسی برای همکاری تجاری با ایران، فضای موجود را به منظور گسترش روابط اقتصادی با تجار و بازرگانان ایرانی مناسب ارزیابی کرد و افزود: به رغم شرایط کنونی و لزوم فعالیت بیشتر اتاق بازرگانی ایران و انگلستان برای گسترش روابط اقتصادی با انگلستان، متاسفانه اتاق ایران و انگلستان در تهران در زمینه توسعه روابط اقتصادی دو کشور بسیار منفعل عمل می کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران و انگلیس، با اشاره به آمار قابل توجه ایرانی های مقیم در انگلستان و حضور پررنگ آنها در بخش های مختلف اقتصادی و تجاری در این کشور ، تصریح کرد : هر گونه توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور و گسترش همکاری با تجار ایرانی مقیم در انگلستان و اروپا بدون شک موجب رشد صادرات محصولات ایرانی در بخش های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی و دامی و همچنین صنایع دستی خواهد شد.
حجازی، همچنین به آمار موجود در خصوص تراز اقتصادی و تجاری ایران و انگلستان اشاره کرد و اضافه کرد: براساس آمار، تراز اقتصادی ایران با انگلستان از وضع خوبی برخوردار نیست و از این رو باید به منظور رشد تراز اقتصادی با این کشور، تقویت و توسعه روابط اقتصادی در دستور کار فعالان اقتصادی قرار گیرد.
وی معتقد است اتاق بازرگانی ایران و انگلستان به عنوان محور توسعه و گسترش روابط اقتصادی ایران با انگلیس تاکنون عملکرد بسیار ضعیفی داشته و آن گونه که انتظار می رود به منظور تقویت همکاری اقتصادی و بازرگانی با این کشور حرکت موثری نداشته است در حالی که برخی فعالان اقتصادی خارج از اتاق بازرگانی به صورت خودجوش، پل ارتباطی خوبی را در بخش های مختلف اقتصادی با انگلستان و اروپا برقرار کردند.
این عضو اتاق بازرگانی ایران و انگلیس، متذکر شد: امروز اتاق های بازرگانی با توجه به شرایط تحریم می توانند نقش مهمی را در توسعه صادرات ایران ایفا کند و با صادرات توسط شرکتهای کوچک و ایجاد زمینه برای گسترش فعالیت فعالان اقتصادی این فضا را باز کند؛ بدون شک با توسعه همکاری های کوچک می توان ایران را از بحران فعلی خارج کرد و در آینده نزدیک شرکتهای کوچک تجاری را به شرکتهای بزرگ بازرگانی تبدیل کرد.
لزوم جوانگرایی در اتاق های بازرگانی / اتاق های بازرگانی گروگان گرفته شدند
حجازی در ادامه بر لزوم جوانگرایی در اتاق بازرگانی تاکید کرد و گفت: جوانگرایی در حوزه های اقتصادی کشور یکی از ضروریاتی است که میتواند پویایی قابلتوجهی را در ابعاد گوناگون اقتصادی و بازرگانی ایجاد کند و منجر به رشد و توسعه اقتصادی کشور شود؛ بنابراین انتظار می رود در شرایط فعلی اتاق های بازرگانی نیز به نیروهای جوان سپرده شود و از تجارب افرادی که امروز حضور دارند به عنوان مشاور و همیار استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه امروز اتاق های بازرگانی در سراسر کشور گروگان گرفته شدند، تصریح کرد: باید در بخش خصوصی نیز همچون سایر بخش ها خانه تکانی شود در حالی که برخی افرادی با تصرف صندلی های قدرت در اتاق ها به هیچ عنوان حاضر به واگذاری آنها به مدیران جوان نیستند .
این عضو اتاق بازرگانی همچنین بر لزوم تغییر در برخی زیر ساخت ها در اتاق های بازرگانی تاکید و اظهار کرد: باید تغییراتی در قوانین و آیین نامه اتاق های بازرگانی سراسر کشور ایجاد شود و در صورتی که چنین تغییراتی در مقررات و زیر ساخت ها به خصوص مدت زمان عضویت اعضاء رخ ندهد نمی توان میزهایی برای فعالیت اقتصادی نسل آینده داشته باشیم.
برخورد چراغ خاموش قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی / رسانه ای شدن تخلفات اقتصادی موجب ناامنی سرمایه گذاری می شود
حجازی در ادامه با تقدیر از عملکرد قوه قضائیه در برخورد با مفسدان اقتصادی گفت: در شرایط فعلی برخوردهای هیجانی با فعالان اقتصادی و رسانه ای کردن آن اقدام صحیحی نیست و باید قوه قضائیه برخورد قاطع و محکم با متخلفان اقتصادی را به صورت چراغ خاموش دنبال کند و پس از حصول نتیجه و صدور رای، این تخلفات را اعلام نماید.
به گفته وی، در شرایطی که کشور در 3 جبهه اقتصادی، فرهنگی و مقابله با نفوذی های داخلی قرار دارد رسانه ای کردن برخورد با فعالان اقتصادی متخلف، منجر به ایجاد نا امنی در برخی سرمایه گذاری ها خواهد شد .البته انتظار نمی رود که قانون در برخورد با فعالان اقتصادی متخلف چشم پوشی کند اما باید برخوردها با تاکتیک و به صورت حرفه ای صورت گیرد تا موجب فرار سرمایه گذاران سالم نشود.
استان قم، میزبان برپایی همایش سرمایه گذاری می شود
عضو هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ادامه از برگزاری همایش سرمایه گذاری در استان قم و در آینده نزدیک خبر داد و اضافه کرد: استان قم به دلیل زیرساخت های بسیار خوب اقتصادی، علمی، مذهبی و گردشگری و از سویی وجود منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان از ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاری و توسعه و ترانزیت کالاها برخوردار است و بسترها برای مشارکت و همکاری با سرمایه گذاران و تجار خارجی در این استان به خصوص در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان فراهم است از این رو در همایش فعالان اقتصادی و بازرگانی ایران و انگلیس از فعالان اقتصادی برای حضور و سرمایه گذاری در این مناطق دعوت به عمل آمد.
حجازی اظهار امیدواری کرد که به عنوان نماینده استان قم و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در همایش فعالان اقتصادی سهمی را در جذب سرمایه گذاران خارجی در این مناطق ایفا کند.
یادآور می شود که همایش فرصتها و چشم انداز روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و انگلیس مهرماه امسال با حضور لرد لامونت نماینده نخست وزیر انگلیس، جک استراو وزیر سابق امور خارجه این کشور و ... در سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن برگزار شد. در این همایش که با حضور هیاتی 80 نفره متشکل از اعضای اتاق های بازرگانی ایران و انگلیس و ده ها شرکت انگلیسی و شماری از بازرگانان ایرانی ساکن در انگلیس، نمایندگانی از وزارت تجارت بین الملل انگلیس و هیاتی از گروه تجارت وزارت خارجه برگزار شد، چالش های توسعه روابط بازرگانی دو کشور و چشم انداز آن مورد بررسی قرار گرفت.