به گزارش "
صدای بانک" ، مدیر عامل صندوق بین المللی پول گفت: هزینه صدماتی که جنگ تجاری به بار آورده تا ۲۰۲۰ ، ۷۰۰ میلیارد دلار خواهد بود که ۸ درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان است .
آمریکا و چین درگیر یک جنگ تجاری طولانیمدت بر سر تجارت شده اند که باعث شده دونالد ترامپ چین را با عوارض و موانع تجاری مورد حمله قرار دهد. به خاطر روابط تجاری که اکثر تاجران جهان با چین و آمریکا دارند، این درگیری های تجاری خسارات اقتصادی گسترده ای در کل جهان به وجود آورده است. صندوق بین المللی پول هشدار داد ادامه این جنگ تلافیجویانه بین دو اقتصاد برتر دنیا تا سال آینده 700 میلیارد دلار معادل 532 میلیارد یورو هزینه در بر خواهد داشت.
کریستالیان جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول گفت:« طبق تخمین های ما، تجارت در سال جاری میلادی تنها 1.1 درصد رشد خواهد داشت. این بدان معناست که موتور تجاری رشد اقتصاد کند شده است».
« ما سعی کردیم برای صدماتی که جنگ تجاری به بار آورده قیمتی تعیین کنیم و به این نتیجه رسیدیم که تا 2020 هزینه این درگیری ها بر اقتصاد جهان 700 میلیارد دلار خواهد بود که 8 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان است و مبلغ کوچکی نیست».
جورجیوا گفت این تخمینها نشان میدهد بی ثباتی در روابط بین واشنگتن و پکن بزرگترین تهدید برای اقتصاد جهان است.
وی ادامه داد:« تجزیه و تحلیل این هزینه نشان میدهد بخش کوچکی از آن مستقیماً از عوارض می آید و بخش بزرگتر به خاطر بی ثباتی ایجاد شده است».
« ما تلاش می کنیم آمریکا و چین را با یک قرارداد به هم نزدیکتر کنیم تا اطمینان را افزایش دهیم ولی یک آتش بس طولانی مدت تجاری کافی نیست. ما به یک صلح تجاری بادوام نیاز داریم و عقیده داریم اروپا سهم بسیار زیادی در آن دارد چون اساسا یک نهاد صادراتی آزاد است».
رئیس صندوق بینالمللی پول در پاسخ به این سوال که آیا جهان با یک رکود دیگر روبرو خواهد شد، بسیار خوشبین بود و افزود:« به نظر ما شرایط آنقدر بد نخواهد بود ولی نگرانیم که یک دوره طولانی بیثباتی تجاری تأثیر بسیار بدی بر رشد اقتصاد بگذارد».
دونالد ترامپ اولین دوره عوارض بر صفحههای خورشیدی چین و ماشین لباسشویی های این کشور را در ژانویه 2018 اعلام کرد.
ترامپ بعداً 128 محصول ساخت چین را در لیست عوارض قرار داد و آن را پاسخی به فعالیتهای تجاری ناعادلانه چین طی سال های گذشته اعلام کرد. چین هم به سرعت این عوارض را با وضع عوارض برای 28 کالای آمریکایی از جمله آلومینیوم، هواپیما و خودرو تلافی کرد.
رئیس جمهور آمریکا این جنگ تجاری را با فرانسه هم به راه انداخته است و بهانه آن مالیات خدمات دیجیتالی فرانسه است که ادعا میکند به شرکتهای فناوری آمریکا آسیب می رساند.