فناوری بلاکچین را میتوان دیتابیسی معرفی کرد که نه توسط یک واحد مرکزی، بلکه از طریق جمعی از کاربران کنترل میشود؛ از این رو غیر متمرکز بوده و کنترل آن در دست یک نهاد واسط مرکزی قرار ندارد.
آنکارا به عنوان بخشی از سند چشم انداز توسعه خود به دنبال ایجاد یک ارز دیجیتالی مبتنی بر فناوری بلاک چین تا سال ۲۰۲۳ است که منجر به ارتقای سیستم پولی این کشور در حوزه مرتبط با پرداخت های گمرکی و زیرساختی خواهد شد.
محمد شرقی گفت: آمارهای انجمن حاکی از آن است که ۱۴۸ هزار دستگاه در کشور اقدام به استخراج رمز ارز میکنند که البته تعداد قابل توجهی نیز در این روزها توقیف شده یا از سوی فعالان و صاحبان دستگاههای ماینر غیر فعال شده اند.
امروزه استخراج بیتکوین بسیار رقابتی است و تنها با مجموعهای از رایانههای جدید سودآور میشود و هزینه مصرف انرژی رایانههای قدیمی بیش از درآمد حاصل از استخراج بیتکوین میشود.
بلاکچین با رمز ارزها و مهمترین آن یعنی بیت کوین به مردم معرفی شد و به همین دلیل تا حدودی درک درستی از کارایی اصلی این فناوری حاصل نشده است. بلاکچین در واقع یک فناوری متن باز است که کسی صاحب آن نیست و کاربردهای فراوانی در صنایع و حوزه های مختلف دارد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، گفت: تمام فعالیتهای یک بانک در دو دسته خدمات و تسهیلات خلاصه میشود که در بخش خدمات، با وجود برنامهها و تکنولوژی جدید با استفاده از بلاک چین دیگر نیاز به نگهداری سرمایه مردم نزد بانکها به صورت متمرکز وجود ندارد.
مدیر بانکداری الکترونیک پژوهشکده پولی و بانکی گفت: در مجموع ۲۱ میلیون بیت کوین در دنیا وجود دارد ، بخشی از این حجم از بیت کوین در گردش و بخشی دیگر به تدریج استخراج میشود.
در دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه و درقالب ۹ کارگاه آموزشی، مفاهیم فنی و تخصصی بیمه ای برای بازدیدکنندگان توسط مدرسانی از شرکت های بیمه ای پیش بینی شده است.