امسال و با تعامل وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو، برخلاف گذشته قطعی برق به همه صنایع گسترش یافته و محدود به صنایعی خاص نیست؛ این مهم ضمن ممکن کردن برنامهریزی برای شرکتها، مانع از برهم خوردن تعادل بازار سیمان و فولاد میشود.
به گزارش صدای بانک از خبرگزاری ایرنا، همزمان با افزایش دمای هوا و رشد مصرف برق در کشور، وزارت نیرو با هدف بهینهسازی و کاهش مصرف اقدامهایی را در دستور کار قرار داد که ازجمله آنها قطعی برق صنایع است.
این قطعی که سال گذشته فقط شامل دو صنعت بزرگ سیمان و فولاد شده بود، امسال همه انواع صنایع را در بر خواهد گرفت.
مطابق اعلام شرکت مدیریت شبکه برق ایران، سهمیه مصرف برق صنایع فولادی و سیمانی بر اساس هماهنگی انجام شده بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو تا ۱۰ تیرماه از ساعت ۲۴ تا هشت صبح روز بعد بدون محدودیت است.
همچنین سهمیه مصرف از ساعت هشت صبح تا ساعت ۲۴ باید مطابق با سهمیههای ابلاغی قبلی رعایت شود. صنایع از ساعت ۲۴ تا ۸ صبح میتوانند بدون خاموشی فعالیت کنند
در این زمینه «سید رسول خلیفه سلطانی» دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: در ۶ ماه گذشته پیگیر آن بودیم که خاموشیهای امسال بین صنایع مختلف توزیع شود.
وی افزود: همچنین بین شرکتهای فولادی، پیگیری کردیم تا تبعیضی در بین شرکتها در اعمال خاموشی شاهد نباشیم، زیرا بخشی از کار دست شرکتهای برق منطقهای است و بخشی دیگر از کار در تهران مدیریت میشود.
خلیفه سلطانی ادامه داد: همچنین کارخانههایی که در تهران، اصفهان، خراسان، هرمزگان و سایر استانها مستقرند، ازنظر مصارف برق و همچنین میزان تولیدات با هم تفاوت دارند و آنچه مهم است این کارخانههای باید بتوانند با برنامه عمل کنند.
این مقام صنفی اظهار داشت: با پیگیریهای انجام شده، صنایع فولادی از ساعت ۲۴ تا هشت صبح فردا میتوانند بدون خاموشی فعالیت کنند؛ در این زمینه برخی شرکتها که شیفت شب نداشتند، اقدام به راهاندازی خطوط در شبهنگام خواهند کرد که زمان کمباری مصارف برق است. همچنین در ساعتهای روز (از هشت صبح تا ۲۴) خاموشی با برنامه خواهند داشت. انبارها مملو از تولیدات فولادی است؛ مشکلی برای تنظیم بازار نداریم
وی با بیان اینکه در صنعت فولاد بیش از نیاز داخل تولید میشود، خاطرنشان کرد: انبارها مملو از تولیدات فولادی است و بهطور معمول ۲ برابر نیاز داخل تولید میشود، به این ترتیب عرضه به میزان کافی انجام شده و مشکلی از بابت تنظیم بازار نخواهیم داشت.
خلیفه سلطانی تصریح کرد: یکی از مزایای خاموشیهای با برنامه، برنامهریزی شرکتها برای اورهال کردن دستگاه، ها، خطوط تولید و انجام تعمیرات خواهد بود.
عدم برهم خوردن تنظیم بازار سیمان
همچنین، «عبدالرضا شیخان» دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با توجه به هماهنگیهای انجام شده بین وزارت نیرو و وزارت صمت، مقرر شد تا دهم تیرماه سهمیه مصرف برق تحویلی به صنایع فولادی و سیمانی از ساعت ۲۴ تا هشت صبح امسال بدون محدودیت باشد و این مهم اجرایی میشود.
وی گفت: با تامین کامل برق در شب، آسیابهای کارخانجات سیمان فعال خواهند بود و به سایش کلینکر و ذخیره آن در سیلوها خواهند پرداخت و به این ترتیب مواد موردنیاز برای استفاده در خطوط تولید سیمان فراهم میشود.
این مقام صنفی ادامه داد: با مدیریت مصرف برق در طول روز که مقررشده سهمیه مصرف از ساعت هشت صبح تا ساعت ۲۴ مطابق با سهمیههای ابلاغی قبلی باشد، میتوان کورههای تولید را راهبری کرد.
وی معتقد است که با همین برنامه میتوان تولید را به نحوی مدیریت کرد که کمبودی در بازار اتفاق نیفتد و شاهد التهاب در بازار نباشیم.
شیخان تصریح کرد: با هماهنگی شرکتهای برق منطقهای، میتوان مشخص کرد در هر منطقه به کدام کارخانه چقدر برق تحویل شود؟
وی که پیشتر عنوان کرده بود صنعت سیمان با کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق نیز قادر به ادامه تولید است، یادآور شد: برنامهای که اکنون ابلاغ شده، خاموشی بیش از ۳۰ درصد است، اما ما هم شرایط وزارت نیرو و مشکلات موجود را درک میکنیم و سعی در مدیریت دیماند و مدیریت تولید و قیمتها داریم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به شرکت برق منطقهای تهران که هفت شرکت سیمانی را در منطقه خود دارد، تاکید کرد: مدیریت مصارف این کارخانجات بسیار مهم است، زیرا کاهش تولید آنها بر قیمتها در سراسر کشور موثر خواهد بود.