صرفهجویی ۱۰ هزار مگاواتی برق در دستور کار وزارت نیرو است
۰
وزیر نیرو گفت: صرفهجویی ۱۰ هزار مگاوات برنامههای مدیریت مصرف از هماکنون برای سالهای آتی در دستور قرار گرفته است.
به گزارش صدای بانک، اولین نمایشگاه تخصصی محصولات نوآورانه صنعت برق با اولویت هوشمندسازی صبح امروز ۱۱ مهر سال ۱۴۰۱ با حضور وزیر نیرو آغاز به کار کرد.
تلاش برای روئیت پذیری مشترکان محور اصلی برگزاری این نمایشگاه به حساب میآید؛ در این نمایشگاه ۳۹ شرکت ۱۱۵ محصول فناورانه خود را به نمایش درآوردهاند.
در حاشیه برگزاری این مراسم، وزیر نیرو با حضور در جمع خبرنگاران گفت: مدیریت مصرف انرژی و افزایش راندمان تولید مورد تاکید وزارت نیرو است به همین دلیل دنبال استفاده از ابزار روزآمد و جدیدترین فناوری ها هستیم.
محرابیان ضمن بیان اینکه نمایشگاه مذکور باید مقدمهای برای معرفی آخرین فناوریهای صنعت برق به ویژه در حوزه هوشمند سازی برق باشد، افزود: سیاست حاکم بر برق کشور برای رفع ناترازی در دو بخش تقسیمبندی میشود، بخش اول اجرای طرحهای توسعه صنعت برق و ارتقا نیروگاههای موجود برای حداکثر استفاده از ظرفیت تولید و همچنین طرحهای توسعه در نیروگاههای حرارتی و نیروگاههای تجدید پذیر است.
وی افزود: سیاستی که همواره مورد توجه باید قرار گیرد مدیریت مصرف برای افزایش راندمان و افزایش بهرهوری صنعت برق است که در این رابطه ما باید از ابزارهای روز آمد و آخرین فناوریهای موجود در دنیا و کشور استفاده کنیم.
وزیر نیرو گفت: صرفهجویی ۱۰ هزار مگاوات برنامههای مدیریت مصرف از هماکنون برای سالهای آتی در دستور قرار گرفته است.
محرابیان تاکید کرد: برنامه داریم از مسیر تشویق نسبت به اصلاح الگوی مصرف اقدام کنیم و در همین راستا سیاست پاداش ۵ برابر قیمت انرژی برای هر کیلووات ساعت صرفهجویی در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به سفر اخیر هیئت ایرانی به ترکیه و دیدار با مقامات این کشور، گفت: در سفر ترکیه ۲ مساله در دستور کار قرار گرفت، یکی مذاکره با وزارت انرژی ترکیه برای مبادلات برق که اخیراً در مرز ترکیه سیستم B to B نصب شده است و از طریق این سیستم امکان مبادله برق فراهم شده است.
وی افزود: این مبادله از روزهای گذشته شروع شده و تا ۶۰۰ مگاوات مبادله برق انجام شده، به معنای دیگر مبادله برق ظرفیت ۶۰۰ مگاواتی دارد.
محرابیان در تشریح این مسئله که با وزیر انرژی ترکیه مذاکراتی صورت گرفته است، تاکید کرد: گفتوگوهایی انجام شده و به توافق رسیدهایم که مبادلات برق را بین ایران و ترکیه از سر بگیریم.
وی ادامه داد: متأسفانه سالیان متمادی است که این مبادله قطع شده بود، اما در دولت سیزدهم تلاش میکنیم، از این طریق بتوانیم زمانهایی که برق مازاد داریم، برق را صادر کنیم.
وزیر نیرو تاکید کرد: از طریق ترکیه و به کشورهای همسایه صادرات برق خواهیم داشت و در زمانهایی که نیاز به مصرف بیشتری داشته باشیم، امکان دریافت برق از آن مسیر برقرار خواهد بود، این موارد از جمله توافقاتی بوده که با وزارت انرژی ترکیه داشتهایم.
محرابیان با اشاره به اینکه ناترازی برق دلیل بر عدم صادرات نمیشود، تشریح کرد: در ۲۰ درصد اوقات نیاز به واردات مضاعف داریم که این نیاز در تابستان و فصل گرما که اوج مصرف است تا بتوانیم اوج مصرف را مدیریت کنیم، در غیر این ایام به دلیل برق مازادی که وجود دارد، میتوانیم برق را صادر کنیم.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد؛ در تمامی سال به یک میزان مصرف نداریم. در چنین شرایطی تنها راه موجود یا خاموش کردن نیروگاه است که صرف اقتصادی ندارد و یا باید کار کند و برق را به سایر کشورها بفروشیم. بنابر این این سیاست را به صورت جدی دنبال میکنیم و با کشورهای همسایه مانند روسیه، قطر، ترکیه و از طریق کشور ترکیه با اتحادیه اروپا این عملیات در حال انجام است و شبکهها در حال اتصال است.
محرابیان گفت: در کنار این موارد طی سفر رئیس جمهور ترکیه با هیأت همراه به ایران در اجلاسی که در تهران برگزار شده است، مذاکراتی بین هیأتها در خصوص اقدامات ترکیه در حوزه ارس انجام شد و ما نگرانیهای خود را به طرف ترکیهای در رابطه با اقداماتی که صورت میگیرد، مانند، سد سازی و دیگر اقدامات اعلام کردیم در بین روئسای جمهور توافقی مبنی بر مذاکرات در این زمینه صورت گرفت که از طرف جمهوری اسلام بنده و از طرف کشور ترکیه وزیر کشاورزی و جنگلبانی و امور آب انتخاب شد.
وی افزود: در این سفر بخش مهمی مذاکره با وزیر مربوطه بود که هر دو هیأت به صورت کاملاً تفصیلی و مشروح مسائل، نگرانیها، اقدامات و سیاستهای خود را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند. البته طرف ترک اظهاراتی در رابطه با اقدامات داشت و ما هم نگرانیهایی داشتیم و در این چهار چوب ما توافق کردیم.
محرابیان گفت: مقرر شد، یک کمیته دائمی برسی طرحهای آبی و امور آبی بین دو کشور تشکیل شود که از طرف ما معاون وزیر نیرو و از طرف ترکیه معاون وزیر مسئولیت این کار را بر عهده گرفتند. برای ماه آینده اولین اجلاس پیش بینی شد که در تهران برگزار شود تا کمیتههای مربوطه طرحهای دو کشور را برسی کنند که پنج وظیفه برای این کمیته سیاست گذاری شده است. که پس از جلسه در تهران با بررسی این نگرانیها به یک نقطه مشترک دست پیدا میکنیم. که میتوانیم هم برای تأمین آب و هم برای طرحهایی که در پایین دست داریم، شاهد رفع نگرانیها باشیم.