تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۹
کد مطلب : 16578
پیمان‌پاک خبر داد؛

رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی و افزایش ۳۶ درصدی صادرات ۶۲ زیرگروه کالایی به عراق

۰
plusresetminus
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به صادرات 4305 میلیون دلاری ایران در 8 ماهه امسال به عراق گفت: این میزان در مدت مشابه سال گذشته 4133 میلیون دلار بوده که نشان دهنده رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی به عراق است.
رشد 4 درصدی صادرات غیرنفتی و افزایش ۳۶ درصدی صادرات ۶۲ زیرگروه کالایی به عراق
به گزارش  صدای بانک از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان توسعه تجارت و به نقل از شاتا، «علیرضا پیمان‌پاک» معاون زیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به آمار 8 ماهه صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به عراق در سال 1401 گفت: بر اساس آمارهای منتشر شده توسط گمرک ایران، صادرات «غیر نفتی» جمهوری اسلامی ایران به عراق طی 8 ماهه ابتدای سال 1401 حدود 4305 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال 1400 که این آمار 4133 میلیون دلار بود، رشد حدود 4 درصدی را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه از مجموع صادرات غیرنفتی ایران به عراق ۳میلیارد دلار مربوط به ۶۲ زیرگروه کالایی صادراتی است گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال 1400 حدود ۳۶ درصد رشد داشته است. همچنین طی مدت مذکور، 54 زیرگروه کالایی به عراق کاهش صادرات داشته‌اند.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به این مطلب که آمار صادرات جمهوری اسلامی ایران با احتساب صادرات گاز به عراق 4665 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 24 درصد کاهش نشان می دهد تاکید کرد: صادرات گاز طبیعی به عراق طی 8 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان 1.6 میلیارد دلار کاهش داشته است.
وی ادامه داد: بررسی دقیق تر سبد صادرات ایران به عراق نشان می دهد از مجموع 100 قلم اول کالاهای صادراتی به عراق 70 قلم با رشد صادرات همراه بوده و 30 قلم کاهش صادرات داشته است.
پیمان‌پاک برخی از زیرگروه‌های صادرات که صادرات آنها بیشترین افزایش یافته را برشمرد و افزود: شمش فولادی، کود اوره، ترانسفورماتورها، لوله‌های فولادی، پروفیل‌ها، محصولات پلاستیکی، چوب و محصولات چوبی، صنایع معدنی و فلزی، سیم و کابل، محصولات لبنی و لوازم خانگی انرژی‌بر بزرگ دارای بیشترین رشد صادرات به عراق طی مدت مذکور بوده‌اند.
وی با اشاره به مشکلاتی که تحریم‌های ظالمانه برای توسعه تجارت خارجی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: این سازمان، به‌عنوان متولی تجارت خارجی کشور، با وجود این مشکلات بویژه قطع ارتباطات بانکی برنامه های متعددی را برای توسعه صادرات به کشور عراق و حفظ بازار مذکور در دستورکار قرار داده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در تشریح این اقدامات گفت: تاسیس 5 مرکز تجاری در شهرهای مختلف عراق، برگزاری سالانه حدود 30 پاویون ج.ا.ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی عراق در شهرهای مختلف این کشور، برگزاری سالانه حدود 10 همایش معرفی بخش های مختلف بازار عراق به بخش‌های خصوصی کشور، پذیرش سالانه حدود 30 هیات تجاری عراق در نمایشگاه‌های بین‌المللی ج.ا.ایران در حوزه های مختلف، برگزاری سالانه حداقل 10 میز کشوری عراق با هدف ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی دست اندرکار تجارت با عراق، پیگیری تقویت زیرساخت‌های تجاری از دستگاه‌های ذیربط و ارائه حدود 3000 مشاوره تجاری به بخش خصوصی دو کشور بطور سالانه توسط رایزن بازرگانی این سازمان در عراق و همچنین کارشناسان میز عراق این سازمان از جمله اقداماتی بوده که انجام شده است.
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین