تاریخ انتشارچهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
کد مطلب : 16781
هشدار سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در پتروفن:

روند کاهش تولید گاز از ۱۴۰۵ آغاز می‌شود

آینده صنعت گاز را با ورود دانش‌بنیان‌ها تضمین کنیم
۰
plusresetminus
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه روند کاهش تولید گاز طبیعی در کشور پس از سال ۱۴۰۵ آغاز می‌شود، لازمه عبور از ناترازی گاز را افزایش تولید، مدیریت مصرف، سرمایه‌گذاری بخش پایین‌دستی در بالادست و استفاده بهینه از توان دانش بنیان‌ها عنوان کرد.
روند کاهش تولید گاز از ۱۴۰۵ آغاز می‌شود
به گزارش صدای بانک از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مالک شریعتی نیاسر در مراسم افتتاحيه همایش پتروفن در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (کوشک)، با اشاره به گزارش دو ماه گذشته کمیسیون انرژی مجلس درباره ناترازی گاز کشور، گفت: این ناترازی اگرچه در چهار سال آینده جدی نیست و با تدبیر از آن عبور می‌کنیم، اما پس از سال ۱۴۰۵ روند کاهش تولید گاز طبیعی در کشور آغاز می‌شود ًبه‌ویژه آنکه پارس جنوبی ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند.
وی بر ضرورت توجه به سه نکته برای عبور از ناترازی گاز تأکید کرد و با بیان اینکه توجه نکردن به این سه نکته ممکن است مجتمع‌های عظیم پتروشیمی را به شهرک‌های متروکه تبدیل کند زیرا گاز خوراک اصلی آنهاست و نمی‌توانیم کمبود گاز را از جای دیگر تأمین کنیم، تصریح کرد: در دل این تهدید، فرصتی بسیار بزرگ هم وجود دارد، فرصتی بزرگ برای مدیریت مصرف و فشارافزایی مخزن پارس جنوبی داریم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم خوراک پایدار برای صنایع پتروشیمی فراهم شود مجتمع‌های پتروشیمی باید در بالادست صنعت نفت و توسعه میدان‌های گاز و فشارافزایی سرمایه‌گذاری کنند؛ اگرچه با کشورهای دیگر در حال مذاکره برای فشارافزایی هستیم.
شریعتی از «مدیریت مصرف» به‌عنوان دومین نکته یاد کرد و با اشاره به اینکه ۲۳ درصد از کل انرژی ورودی به کشور هدر می‌رود، تصریح کرد: می‌توان با سرمایه‌گذاری در زمینه مدیریت مصرف این مقدار را کاهش داد، شدت انرژی در کشور ما دو برابر اتحادیه اروپاست و سبب تأسف است که در برنامه پنجم و ششم توسعه نتوانستیم یک‌دوم کاهش شدت انرژی را محقق کنیم.
وی افزود: می‌توان با سرمایه‌گذاری در مدیریت مصرف این اتلاف را کاهش داد؛ هر یک ریال سرمایه‌گذاری در مدیریت مصرف به مقدار دو برابرش در بخش تولید آورده دارد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس درباره نکته سوم، خاطر نشان کرد: تولید بیشتر و مدیریت مصرف به کارهای دانش‌بنیان و فناوری نو نیاز دارد. هم‌اکنون فناوری ۷۰ درصد زنجیره ارزش پتروشیمی را می‌توانیم در داخل کشور تأمین کنیم و آینده صنعت گاز را با ورود دانش‌بنیان‌ها می‌توانیم تضمین کنیم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین