به گزارش صدای بانک، بورسنیوز طی گزارشی نوشت:
پس از تاخیرات مداوم در پرداخت وجوه و نبود ضمانت برگشت پول در بعضی از شرکتهای تراستی، مدیرعامل بزرگترین هلدینگ فعال در صنعت پتروشیمی، قصد مقابله با بعضی از تراستیهای بدقول را کرده است.
حضور شرکتهای تراستی که خود عملا کلیه عملیات بازرگانی مجتمع های پتروشیمی را نیز انجام می دهند، در برخی از موارد موجب تضییع حقوق سایر خریداران و مشتریان هم میشوند.
بر همین اساس بسیاری از تحلیلگران و فعالین حوزه صنعت پتروشیمی این اقدام مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس برای مقابله با حل معضل شرکتهای تراستی؛ شروع مبادلات ارزی با بانکها را به نفع صنعت پتروشیمی و هم مفید برای صنعت بانکی کشور میدانند.
چرا که این موضوع در صنعت پتروشیمی ( با رفع ابهامات ناشی از انتقال پول در شیوه تراتسی ) و هم در صنعت بانکی کشور ( با ایجاد سودآوری و باقی ماندن سرمایه در بانک خریدار ارز ) موجب کمک به این دو صنعت میشود.
استفاده از نظام بانکی برای انتقال ارز ناشی از صادرات در صنعت پتروشیمی علاوه بر این که امکان وصول ارزش کالا از طریق ال سی و حساب های مستقیم بانکی را دارد، مهمترین مزیت آن تضمین برگشت پول، شفافیت، قابلیت پیگیری و کنترل دقیق زمان پرداخت و دریافت است که در نظام تراستی ابهامات زیادی با توجه به عدم وجود سیستم و دسترسی جهت کنترل ایجاد میشود.
البته که مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس خود در بند سوم دستورالعمل ( فروش ارز شرکتهای تابعه هلدینگ خلیج فارس ) بر این نکته توجه داشته است که شرکتهای تابعه موظف به ارائه گزارش روزانه عرضه و فروش ارز در سامانه نیما بهمنظور رصد و مدیریت کاهش ریسک ناشی از رسوب ارز به مدیریت مالی گروه هستند.