به گزارش
صدای بانک هفت روز اخیر اتفاقات نسبتا خوبی برای اقتصاد ایران افتاد؛ رخدادهایی که شاید مهمترین آن خوشحالی سهامداران از رکوردشکنی بورس باشد. در کنار آن مقداری امید به کاهش نرخ تورم و کاهش انتظارات تورمی در بازار خودرو ایجاد شد.
نرخ رشد دستمزد کارگران نسبت به سال گذشته به ۲۷ درصد رسید. با توجه به اینکه موضوع دستمزد در کنار افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی از عوامل اثرگذار بر تورم در ایران است ممکن است دستمزد تعیین شده در مهار تورم، اثر ایفا کند. اما کیست که نداند دلار، بازیگر چهارم تورم در ایران است که باید برای کمرنگ شدن نقش آن فکری شود. البته این روزها دلار در بازار آزاد رشد چندانی نداشته و در محدوده ای نسبتا ثابت در نوسان است.
بازار خودرو در انتظار تعیین قیمت
اما کشمکش بر سر قیمت خودرو در سال جدید به دغدغه این روزهای وزارت صمت، سازمان حمایت، شورای رقابت و البته خریداران خودرو تبدیل شده است. شایعه پیشنهاد افزایش تا ۷۰ درصدی قیمت کارخانهای خودرو از سوی شورای رقابت امروز تکذیب و اعلام شد که میانگین افزایش قیمت ۳۵ درصد خواهد بود.
هفته جاری نشست شورای رقابت برای تعیین سیاستهای بازار خودرو در سال جاری با یک ابلاغیه به اتمام رسید؛ ابلاغیهای که معاون اول رییسجمهور به منظور ایجاد آرامش در بازار خودرو خواستار تجدیدنظر در آن شد و نایب رییس شورای رقابت قول داد که توصیههای مخبر در نشست کارگروه خورو این شورا بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
مسکن از دغدغههای اصلی مردم
یکی دیگر از موضوعاتی که میتواند در تحقق شعار سال مبنی بر «مهار تورم و رشد تولید» اثرگذار باشد کنترل بازار مسکن است. اگرچه این روزها بازار خرید و اجاره مسکن در آرامش نسبی به سر میبرد، اما در آستانه ورود به فصل جابهجایی هستیم که حدود دو ماه دیگر آغاز میشود و باید برای مدیریت تغییر نرخها آماده بود. وزارت راه و شهرسازی طرح نهضت ملی مسکن را به عنوان مهمترین برنامه خود برای ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا به پیش میبرد و مسئولان حوزه مسکن سال ۱۴۰۲ را سالی عنوان کردهاند که این پروژه در ریل پیشرفت قرار میگیرند.
اختلاف نظر بر سر قیمت خرید تضمینی گندم بین کشاورزان و شورای قیمتگذاری از دیگر اخبار هفته گذشته بود. برخی گندمکاران با توجه به هزینههای تولید بر نرخ کیلویی ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان تاکید دارند و این در حالی است که بنیاد ملی گندمکاران قیمت ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد داده است. طبق شنیدهها هفته آینده جلسهای درباره قیمت نهایی گندم برگزار و تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.
روزهای خوب بورس
اما پس از حدود دو سال و نیم حرص و جوش خوردن سهامداران، رکوردشکنیهای بورس در سال جاری بذر امید را در دل مردم کاشت. شاخص بورس در روز ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ برای اولین بار در تاریخ ایران به رقم ۲ میلیون و ۱۱۹ هزار واحد صعود کرد. برخی نمادها به رشدهای بین ۵۰ تا بیش از ۶۰ درصد رسیده و بعضی در صف خرید، قفل شدهاند. عرضه اولیههایی هم که این روزها ارایه میشود پرمشتری است. عمده کارشناسان بورسی بر این باورند که این بازار در نیمه نخست سال جاری بی رقیب است و شاید تا بیش از ۳ میلیون واحد صعود کند.