به گزارش "
صدای بانک" ، مدیر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صمت از اجرایی شدن رتبهبندی اعتباری صرافان به خواست بانک مرکزی خبر داد و گفت: میزان دسترسی صرافان به منابع ارزی و همچنین مجوزهای فعالیت آنها به رتبه اعتباری آنها در سامانه رتبه بندی منوط میشود.
علی رهبری با اشاره به درخواست بانک مرکزی برای رتبهبندی صرافان کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه صرافان در نظام ارزی کشور ذیل نظارت بانک مرکزی دارای تعهداتی هستند، بانک مرکزی از ما خواسته تا ساز و کاری برای رتبهبندی و اعتبارسنجی صرافان طراحی کنیم.
وی افزود: از طرفی میزان خرید و عرضه ارز در سامانه نیما توسط صرافان باید در تعادل خاصی باشد و اگر این تعادل به هم بخورد، امکان آن وجود دارد که نیازهای ارزی با مشکلاتی مواجه شود؛ البته در حال حاضر بخشی از این فرایند در سامانه نیما مدیریت میشود؛ یعنی اگر بالانس موجودی یک صراف آنقدر زیاد شود که از حالت طبیعی خارج شود، این تصور محتمل است که این صراف در حال جذب موجودی است ولی ارز را به بازار عرضه نمیکند که در نتیجه دسترسی خرید این صراف به بازار نیما کاهش مییابد.
مدیر مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: لذا با توجه به این موارد و همچنین عدم شفافیت کافی در اجرای تعهدات صرافان، اظهارنامههای مالیاتی و مواردی از این دست، بانک مرکزی تصمیم گرفت میزان دسترسی صرافان به منابع ارزی و همچنین مجوزهای فعالیت آنها را به رتبه اعتباری آنها در سامانه رتبه بندی منوط میشود.
رهبری خاطرنشان کرد: در حال حاضر فرایند تعیین شاخصها و ملاکهای رتبهبندی صرافان آغاز شده و به زودی کار آن به اتمام خواهد رسید.
منبع: تسنیم